Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române

Arhim. Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, noul episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhim. Damaschin (Ioan Daniel) Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, este noul episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfăşurată ieri, 4 iulie, la Reşedinţa Patriarhală - Sala Sinodală, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române l-au ales pe arhimandritul Damaschin Luchian pentru a ocupa funcţia de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Viitorul ierarh s-a născut pe 24 iunie 1981, în localitatea Dornești, judeţul Suceava. A fost tuns în monahism la Mănăstirea Sihăstria Putnei, pe 18 decembrie 2005. ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a propus doi candidaţi pentru postul de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: PC Arhim. Damaschin (Ioan Daniel) Luchian de la Mănăstirea Sihăstria Putnei şi PC Arhim. Grichentie (Gheorghe) Natu de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

 

Teme legate de învăţământul teologic, activitatea socială a Bisericii

În şedinţa de ieri, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a prezentat pe ordinea de zi mai multe teme, printre care canonizarea Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu Zugravul, dar şi aprobarea mai multor slujbe ale unor sfinţi care au fost deja canonizaţi, unele teme legate de învăţământul teologic, activitatea socială a Bisericii şi diaspora română, pe lângă alegerea a doi episcopi-vicari (unul pentru Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi altul pentru Arhiepiscopia Aradului). Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se compune din patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sinodul se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhim. Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, noul episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 4012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Arhim. Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, noul episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei