Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Balan: "Grupul de iresponsabili Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au aruncat România într-o criză politică fără precedent"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

"Grupul de iresponsabili Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au aruncat România într-o criză politică fără precedent, cu efecte economice deja resimţite de toţi românii". Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, şi a fost făcută recent în plenul Camerei. Balan a arătat că răfuielile interne din PSD nu sunt plătite de cei responsabili, adică nici de Dragnea, nici de Grindeanu, nici de Tăriceanu, nici de Ponta, nici de altcineva din PSD sau ALDE, ci de cetăţenii români, mare parte dintre aceştia, spune el, fiind înşelaţi cu promisiuni în iarna anului 2016. "Ştie careva de la PSD sau ALDE cât de mult s-a depreciat moneda naţională, leul, din cauza disputelor politice purtate de cele două găşti din interiorul PSD? Ştie vreunul dintre cei de la putere cu cât au crescut ratele la bănci ale românilor, doar pentru că Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu se joacă iresponsabil cu destinele ţării noastre? Bănuieşte vreunul dintre ei cu cât au crescut preţurile la raft ale produselor doar pentru că PSD mai dă încă o dovadă supremă de iresponsabilitate politică faţă de ţară? Ştie vreunul dintre parlamentarii responsabili ai PSD sau încă ai ALDE, căci văd că s-au cam împuţinat în ultima vreme, câţi investitori străini au ocolit în aceste zile România, doar pentru că au transformat ţara într-o adevărată enclavă de instabilitate politică şi chiar economică? Am dat doar câteva exemple despre răul uriaş pe care l-a făcut iresponsabilitatea liderilor PSD şi ALDE, aruncând ţara într-o profundă instabilitate politică", a spus Ioan Balan.

 

Balan consideră că după doar şase luni de guvernare "iresponsabilă", în dreptul "reuşitelor" celor de la PSD-ALDE nu se regăseşte decât "praful şi pulberea"

Vicepreşedintele PNL a arătat că în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a repus România pe harta politicii şi economiei mondiale în cadrul unui turneu politico-diplomatic de forţă, guvernananţii "au fost lăsaţi singuri cu chibriturile, deşi cu toţii ştim că au încercat în nenumărate rânduri să dea foc la ţară". "În primul rând, prin vocea preşedintelui american Donald Trump, România a obţinut garanţii ferme de securitate pentru ţara noastră. Din partea cancelarului german Angela Merkel, domnul preşedinte Klaus Iohannis a obţinut angajamente ferme de intensificare a relaţiilor comerciale, deşi cunoaştem cu toţii că Germania este cel mai important partener comercial al României şi unul dintre stâlpii competitivităţii economiei noastre naţionale. Împreună cu tânărul preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Klaus Iohannis a reuşit revigorarea tuturor colaborărilor noastre tradiţionale: politice, economice, culturale. În tot acest context favorabil, în toată această situaţie extraordinar de bună, în care Klaus Iohannis a repus România pe harta politicii şi economiei mondiale, acasă, în România, Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au fost lăsaţi singuri cu chibriturile, deşi cu toţii ştim că au încercat în nenumărate rânduri să dea foc la ţară", a menţionat Balan. El a concluzionat că după doar şase luni de guvernare "iresponsabilă" şi de acţiuni ale unei majorităţi parlamentare total dezinteresate de programul de guvernare, în dreptul "reuşitelor" celor de la PSD-ALDE nu se regăseşte decât "praful şi pulberea". "Preţuri mai mari, o putere de cumpărare mai mică pentru angajaţi şi pensionari, nici o investiţie nouă, iar cele vechi abandonate, distrugerea imaginii externe a României, dezechilibre financiare pe linie şi zero fonduri europene. Este şi normal ca bilanţul să arate aşa atâta vreme cât cei din PSD şi din ALDE au avut un cu totul alt program de guvernare, în care nu s-a regăsit nici un punct din promisiunile fluturate în campania electorală. Abia acum vedem cu toţii care este adevăratul lor program de guvernare: atacuri la instituţiile statului, prăduirea finanţelor statului, politizarea tuturor funcţiilor publice şi deprofesionalizarea lor, dar şi lupta de gherilă pentru putere. După această ultimă dovadă, a moţiunii împotriva propriului guvern incompetent, nu cred că mai există vreun român care să mai îndrăznească să creadă în PSD, au simţit cu toţii pe pielea lor ce au păţit dacă au îndrăznit să creadă", a conchis deputatul PNL de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan: "Grupul de iresponsabili Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au aruncat România într-o criză politică fără precedent".
 Vizualizări articol: 3307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Balan: "Grupul de iresponsabili Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au aruncat România într-o criză politică fără precedent"4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei