Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Familie din Neagra Șarului, cu toxiinfecţie alimentară de la ouă cu Salmonella

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie de patru persoane s-a internat, săptămâna trecută, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce a consumat ouă cu maioneză, preparate în casă. Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că investigaţiile au arătat că ouăle, achiziţionate de la un magazin local, erau contaminate cu Salmonella.

Cei doi adulţi şi doi copii au primit tratament de specialitate la spitalul dornean. Inspectorii sanitari au efectuat verificări la magazinul de la care au fost achiziţionate ouăle şi nu au descoperit nici un fel de probleme. În aceste condiţii, cel mai probabil este că hrana a fost contaminată în timpul preparării. Dr. Zorescu recomandă populaţiei să manifeste o atenţie deosebită atât surselor de unde procură alimentele, cât şi modului de păstrare a acestora şi a hranei preparate. Medicul subliniază că nu trebuie consumate alimente preparate cu o zi înainte decât dacă există certitudinea că au fost păstrate la frigider în mod corespunzător. ”Alimentele gătite nu trebuie consumate după mai mult de 48 de ore de la preparare, chiar dacă au fost ţinute la frigider”, precizează dr. Zorescu.

Salmoneloza este o infecţie provocată de bacteria Salmonella, care trăieşte în intestinul oamenilor, animalelor  şi păsărilor.

 

Atenţie la modul de păstrare a alimentelor!

De obicei, salmonelozele sunt cauzate de consumul de carne, ouă  sau produse din ouă, crude (de exemplu, maioneza) sau insuficient preparate termic. Fructele de mare pot fi o cauză frecventă dacă provin din apă contaminată.

De asemenea, fructele şi legumele proaspete pot determina această infecţie, dacă sunt irigate sau spălate cu apă contaminată în timpul procesării. Multe alimente sunt contaminate atunci când sunt pregătite de persoane care nu se spală bine pe mâini, mai ales după folosirea toaletei sau a hârtiei igienice.

Unii oameni pot deveni purtători cronici de Salmonella şi pot transmite infecţia altor persoane, chiar dacă ei înşişi nu au simptome. În cazul îmbolnăvirii, se manifestă greaţă, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, scaune cu sânge.

Spălarea fructelor şi legumelor, spălarea mâinilor, spălarea şi dezinfectarea tacâmurilor, a veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate sunt măsuri necesare care asigură prevenirea infecţiilor.

De asemenea, medicii recomandă consumul de apă şi alimente din surse sigure, avertizând că inclusiv gheaţa poate să transmită infecţii, dacă apa folosită a fost contaminată.

Un alt avertisment important este referitor la depozitarea cărnii crude în frigider, obligatoriu separat faţă de alte produse (peşte, legume şi verdeţuri congelate, îngheţată etc.). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie din Neagra Șarului, cu toxiinfecţie alimentară de la ouă cu Salmonella.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Familie din Neagra Șarului, cu toxiinfecţie alimentară de la ouă cu Salmonella5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei