Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infracţional

Șase cărăuşi de ţigări de contrabandă ucraineni, reţinuţi la frontiera verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, printre care şi o tânără, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră suceveni în timp ce încercau să introducă ilegal ţigări pe teritoriul României. Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri dimineaţă, puţin înainte de ora 06.00, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcţia localităţii Muşeniţa, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, cu mai multe colete voluminoase. Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora şi, în momentul când au efectuat somaţiile legale prin voce, suspecţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Lucrătorii de la graniţă au folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, condiţii în care au reţinut patru persoane de sex masculin, cetăţeni ucraineni, unul în vârstă de 18 ani şi trei de 17 ani. În apropiere au descoperit un autoturism marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul Sectorului pentru cercetări, unde, în urma inventarierii, au fost înregistrate 3.500 pachete de ţigări marca Marble, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 41.650 de lei, au fost confiscate, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, evaluat la aproximativ 5.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului. Celor patru ucraineni, poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ucrainenii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Ieri dimineaţă, un echipaj mixt de la SPF Vicovu de Sus şi SPF Siret a reţinut alţi doi cetăţeni ucraineni, o femeie în vârstă de 26 de ani şi un tânăr de 19 ani, care transportau 1.300 de pachete de ţigări. Comisarul-şef Poroch-Seriţan a mai arătat că şi lucrătorii de la SPF Izvoarele Sucevei au descoperit şi confiscat 2.000 pachete cu ţigări, în valoare totală de 20.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase cărăuşi de ţigări de contrabandă ucraineni, reţinuţi la frontiera verde.
 Vizualizări articol: 3296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Șase cărăuşi de ţigări de contrabandă ucraineni, reţinuţi la frontiera verde5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei