Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar ajuns la final

Un şofer care a condus beat şi a accidentat mortal o fetiţă a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul unui accident rutier petrecut acum mai bine de şase ani de zile la Gura Humorului a ajuns la punctul final abia acum două zile, când Curtea de Apel Suceava a dat sentinţa definitivă în cazul şoferului care a condus beat şi a accidentat mortal o fetiţă în vârstă de 11 ani. Inculpatul, Adrian Nimiţan, a scăpat uşor, cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, mai mică decât condamnarea dată iniţial de Judecătoria Gura Humorului, care îi stabilise o pedeapsă de trei ani de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere. Adrian Nimiţan avea o alcoolemie de 0,95 g/l alcool în sânge şi circula cu o viteză mult peste cea legală în localitate, însă a avut circumstanţa de a avea doar o parte din vină, pentru că fata de 11 ani traversa neregulamentar. Magistraţii ambelor instanţe au fost de părere că, deşi vinovat, şoferul nu trebuie să stea după gratii. I-au aplicat totuşi un termen de încercare de trei ani de zile şi are impuse mai multe obligaţii şi restricţii.

 

Un impact foarte violent şi nici o şansă de supravieţuire pentru copilă

Ancheta în acest dosar a fost una extrem de anevoioasă. A fost nevoie ca dosarul să ajungă până la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru ca, în cele din urmă, şoferul să fie trimis în judecată. Dosarul a ajuns în instanţă la mai bine de patru ani de la accident. 

Pe 17 aprilie 2010, în jurul orei 21.00, la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava, un autoturism Fiat Coupe înmatriculat în Bulgaria lovea extrem de violent o fetiţă în vârstă de 11 ani, Elena Baroniţa Suciu, care locuia în apropiere. Minora a fost aruncată în aer câţiva metri, după care a căzut pe capota maşinii, suferind un al doilea şoc teribil. Fata nu a avut şanse de scăpare, suferind fractură de bazin şi o hemoragie internă masivă, iar decesul a survenit instantaneu.

 

Beat şi cu aproape 80 de km/h în localitate, nu a mai putut evita accidentul

Şoferul, Adrian Nimiţan, atunci în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, a refuzat să sufle în aparatul etilotest al poliţiştilor de la Biroul Rutier Gura Humorului. Abia la spital i s-au recoltat probe biologice, rezultând o concentraţie de aproximativ 0,95 g/l alcool în sânge.

Accidentul s-a produs în imediata apropiere a unei treceri de pietoni, iar de aici a început un lung război al expertizelor de specialitate, pentru a se stabili unde a avut loc exact impactul şi mai ales cu ce viteză rula şoferul în localitate.

În cele din urmă concluzia a fostcă şoferul se deplasa pe banda a II-a de mers, pe sensul de deplasare Suceava-Gura Humorului, pe bulevardul Bucovina de pe raza oraşului Gura Humorului, iar cu 32 de metri înainte de trecerea de pietoni minora care locuia în zonă s-a angajat în traversare, în fugă şi fără a se asigura.

În urma expertizelor efectuate s-a stabilit că şoferul rula în momentul impactului cu circa 78-79 de kilometri la oră, viteză stabilită în urma măsurării urmelor de frânare de la faţa locului. Aşadar, şoferul a fost trimis în judecată pentru că circula cu viteză mult peste limita legală în localitate, cauză din care nu a putut evita impactul. La această culpă se adaugă şi circumstanţa agravantă a stării de ebrietate.

Conform deciziei luate de Judecătoria Gura Humorului, pe care Curtea de Apel Suceava nu a modificat-o, urmaşii fetei decedate vor primi despăgubiri de 40.000 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a condus beat şi a accidentat mortal o fetiţă a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 8196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Un şofer care a condus beat şi a accidentat mortal o fetiţă a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezgustător trimis de
(30 sep 2016, 13:10:58
Bine,acest caz a fost judecat şi pedeapsa a fost tot cu suspendare,însă sunt unii care au scăpat doar cu o amendă.
Faceţi cunoscute sentinţele date, din ultimii zece ani,al cazurilor de omor din culpă pe probleme de circulaţie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei