Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Aeroportul Suceava a depăşit 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul Internaţional „Ștefan cel Mare” Suceava a reuşit să depăşească un număr de 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună. Directorul aeroportului sucevean, Ioan Măriuţa, ne-a declarat că de la începutul lunii septembrie şi până pe data de 29 septembrie 2016, numărul total al pasagerilor procesaţi a fost de 10.579, dintre care 5.180 au fost pasageri debarcaţi şi 5.399 au fost pasageri îmbarcaţi. Ioan Măriuţa a precizat că pasagerii sunt cei care au zburat cu Wizz Air către Londra şi către Bergamo, Milano, cei din cursele zilnice Suceava – Bucureşti şi cei din cursele charter care au fost operate pe ruta Suceava – Antalya. „Este prima dată în istoria Aeroportului <Ștefan cel Mare> când am reuşit să depăşim cifra de 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună. Nu este mult, dar e un început promiţător. Această cifră demonstrează că există potenţial de dezvoltare a aeroportului, că există potenţiali clienţi pentru companiile aeriene care operează din Suceava. Nu ne putem compara cu marile aeroporturi din ţară, dar în rândul aeroporturilor regionale eu spun că stăm destul de bine”, a declarat Ioan Măriuţa. El a remarcat faptul că dacă în prima lună a acestui an au fost procesaţi 388 de pasageri, numărul acestora a crescut semnificativ după introducerea curselor zilnice ale companiei Tarom, dar şi a curselor internaţionale operate de Wizz Air şi a zborului charter către Antalya. Directorul aeroportului a arătat că în luna iunie a.c. au fost puţin peste 2.000 de pasageri, numărul acestora crescând la 9.658 în august şi la peste 10.000 în septembrie. Ioan Măriuţa a mai adăugat că din totalul celor peste 10.000 de pasageri procesaţi în luna septembrie a.c., cei mai mulţi, respectiv 8.452, au fost pe cursele externe, în timp ce pe cursele interne numărul acestora a fost de 2.127. Măriuţa a precizat că de la începutul anului, pe aeroportul sucevean au fost procesaţi 31.476 de pasageri.

 

Gradul de încărcare a aeronavelor Wizz Air a trecut de 94%

Directorul aeroportului a spus că tot de la începutul acestui an, compania Tarom a avut 13.382 de pasageri, cel mai mare număr fiind înregistrat în luna august, respectiv 2.406 persoane. În ceea ce priveşte cursele Wizz Air, către Londra şi Bergamo, numărul pasagerilor procesaţi în luna august a fost de 5.795, acesta crescând în septembrie la 7.586. Ioan Măriuţa a ţinut să facă o comparaţie şi cu anul 2010, ultimul an înainte de modernizarea aeroportului şi redeschiderea acestuia, când la Suceava au operat trei companii aeriene. El a precizat că în luna septembrie 2010 numărul de pasageri a fost de 3.509, acesta crescând în septembrie 2016 la peste 10.000. Directorul Aeroportului "Ștefan cel Mare" a mai spus că pentru cursele Tarom de anul acesta, gradul mediu de încărcare a aeronavelor de la începutul acestui an a fost de 73,75%. Un grad mare de încărcare se poate observa la aeronavele companiei Wizz Air care au operat de pe aeroportul sucevean în lunile august şi septembrie. Astfel, media gradului de încărcare în luna august a fost de 94,68%, aceasta crescând în această lună la 95,78%, aeronava de referinţă fiind un Airbus A320 cu 180 de locuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul Suceava a depăşit 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună.
 Vizualizări articol: 8201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Aeroportul Suceava a depăşit 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aeroportul ramine o prioritate pentru Bucovina! trimis de
(30 sep 2016, 12:49:10
Este placut de observat, ca de data acesta, conducerea judetului incepe sa-si doreasca mai mult, implicindu-se in viata orasului. Pina acum nu prea a dat dovada de patriotism local, mai degraba deputatii sunt mai sensibili la aceasta necesitate…
Orice ar fi, Aeroportul Salcea va fi si va ramine poarta spre vest!

Suceava – Viena a fost o destinatie cautata prin atractivitate pe care o dadea Compania Blue-Air... cit au dat dovada de seriozitate. O varianta atractiva comercial ar pute fi in situatia in care cursa Iasi-Viena ar face escala la Suceava.
Puneti aceasta cursa o data pe sapatamina si sa vedeti cum toti cei care ,,ocolesc” prin Iasi sau Bucuresti, pentru a ajunge la Viena, vor opta pentru aceasta cursa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei