Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vot chestionabil

Respingerea nejustificată a sute de solicitări de la suceveni, motiv de dispută în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O problemă care se perpetuează deja de mai mult timp în municipiul Suceava o reprezintă respingerea constantă a solicitărilor venite din partea sucevenilor, de concesionare ori închiriere a câte unei porţiuni de teren pentru a-şi extinde locuinţa cu un balcon, pentru a-şi crea o cale de acces către locuinţa situată la parter, unde vor să presteze o activitate comercială, sau chiar şi pentru cei care suferă de un handicap locomotor şi au nevoie de amenajări speciale pentru un acces mai uşor în locuinţă.

Numai anul acesta, sute de solicitări de acest gen au fost respinse, fără nici o justificare, pentru că o parte din consilierii locali au dat un vot negativ, chiar dacă la analizarea solicitărilor pe comisii, votul a fost „pentru”.

La fel s-a întâmplat şi în şedinţa de ieri a Consiliului Local, unde toate solicitările de acest gen au fost respinse, chiar de majoritatea celor prezenţi au votat „pentru”. Fiind decizii care vizează patrimoniul public sau privat al municipiului, pentru a fi aprobate au nevoie de acordul a două treimi din numărul total al consilierilor locali.

Absurdul situaţiei a fost sesizat de doctorul Cristian Irimie, unul dintre nou-veniţii în deliberativul local:

„Am văzut că au fost respinse multe proiecte care vizau solicitări de la cetăţeni, pentru concesionări de  5 – 10 mp, închirieri, căi de acces şi altele, pentru că au votat contra ori s-au abţinut unii colegi, dar fără nici o motivaţie”.

Vasile Mocanu, liderul grupului PSD, care s-a opus frecvent solicitărilor de închirieri/concesionări, a venit cu o explicaţie:

„Apar tot felul de alei şi diminuări ale spaţiului verde, fără ca Suceava să aibă un registru al spaţiilor verzi. Și aşa noi tot dăm câte o bucăţică la unul, la altul, câte 5 metri, 10 metri, când suntem obligaţi să avem o evidenţă clară a spaţiilor verzi şi o anumită suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor. Toate concesionările trebuie făcute într-o armonie, în baza unui Plan Urbanistic General, PUZ sau PUD, după caz. Nu putem merge pe ideea că ăla are o problemă, hai să-i dăm un balcon, o alee, fără să se gândească nimeni ce se întâmplă cu oraşul ăsta şi unde mergem”.

În replică, primarul Ion Lungu i-a spus: „Licitaţia a avut loc, oferta de realizare a Registrului Spaţiilor verzi este la evaluare, să vedem ce veţi mai spune atunci când va exista şi acesta!”.

 

Adrian Arămescu: „Cel care e sătul nu îl crede pe cel flămând”

Cristian Irimie a revenit asupra ideii: „Nu credeţi că oameni ăştia au nevoie de o explicaţie reală? Cât din spaţiul verde ia unul care face un balcon de 5 mp, sau cât ia unul care face un acces către locuinţă? Ca cetăţean al acestui oraş, am dreptul la o explicaţie? Sfătuiesc cetăţenii să depună solicitare conform Legii 541 să li se răspundă de ce li s-a refuzat solicitarea, în termen de 30 de zile”.

Pe aceeaşi idee a răbufnit şi consilierul local Adrian Arămescu, care le-a transmis celor care s-au opus să se pună în pielea solicitanţilor, măcar pentru câteva zile, să le vadă necesităţile, înainte să le mai respingă solicitările pe bandă rulantă:

„Nu uitaţi pe cine reprezentaţi în Consiliul Local! Cei care solicită ceva o fac pentru că au nevoie, au un spaţiu limitat. Nu daţi soluţii şi indicaţii să nu se voteze, fără să mergeţi să vedeţi în teren situaţia respectivului. Nu e nici un rău să dai o cale de acces cuiva care vrea să muncească pentru a se întreţine. Dar cel care e sătul nu îl crede pe cel flămând. Nu mai luaţi decizii în detrimentul cetăţenilor”.

Unele dintre solicitările cetăţenilor au fost reluate în Consiliul Local şi de 3-4 ori, fiind respinse de fiecare dată, fără vreo explicaţie, indiferent de situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respingerea nejustificată a sute de solicitări de la suceveni, motiv de dispută în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 3019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Respingerea nejustificată a sute de solicitări de la suceveni, motiv de dispută în Consiliul Local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei