Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordinea priorităţilor

Noi criterii de acordare a locuinţelor pentru tineri, aprobate în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni au aprobat ieri, în unanimitate, noi criterii de acordare a locuinţelor pentru tineri, în vederea închirierii.

Principala modificare se referă la faptul că tinerii care pot depune dosar pentru a primi cu chirie o locuinţă ANL sunt persoane majore cu vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii și care pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la data împlinirii acestei vârste. Practic, tinerii pot beneficia de locuinţe ANL până la împlinirea vârstei de 38 de ani, nu 35, așa cum spuneau vechile prevederi legislative.

„Pentru a evita unele interpretări şi nemulţumiri privind modul de stabilire a punctajelor în dosarele de locuinţă ale solicitanţilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a elaborat criterii de acces la locuinţă şi criterii de ierarhizare prin punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor şi repartizarea locuinţelor pentru tineri destinate închirierii” se precizează în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. 

Astfel, pentru a primi o locuinţă cu chirie, titularul, cât şi ceilalţi membri ai familiei nu trebuie să deţină sau să fi deţinut o altă locuinţă proprietate şi trebuie să nu fie beneficiarul cu chirie al unei locuinţe proprietate de stat, în municipiul Suceava sau la o distanţă mai mică de 10 km.

Titularul cererii de locuinţă trebuie să-şi desfăşoare activitatea în municipiul Suceava sau în localităţi limitrofe situate la maxim 10 km de reşedinţa de judeţ.

Solicitanţii care îşi desfăşoară activitatea în afara municipiului trebuie să facă dovada că au domiciliul stabil în municipiul Suceava, de cel puţin un an.

Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere, cât şi cele care urmează a fi finalizate în baza programului de construire de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Lista de priorităţi se stabileşte în fiecare an, în baza unor criterii stabilite prin punctaj care iau în calcul situaţia locativă; starea civilă; starea de sănătate actuală; vechimea cererii solicitantului şi nivelul de studii sau de pregătire profesională, dar și venitul mediu brut lunar, pe membru de familie.

În cazul locuinţelor destinate în mod exclusiv tinerilor specialişti din învăţământ şi celor din sănătate vor fi propuse şi adoptate criterii specifice, în completarea celor cadru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi criterii de acordare a locuinţelor pentru tineri, aprobate în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 3907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi criterii de acordare a locuinţelor pentru tineri, aprobate în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei