Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descinderi

Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu imens

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

34 de percheziţii au fost efectuate ieri într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu imens, calculat la aproape 38 de milioane de lei. Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi.

27 de mandate de aducere urmau să fie puse în aplicare.

Ancheta este efectuată de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele <fantomă>, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal" se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi al inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Suceava şi Ilfov, la acţiune participând 100 de poliţişti.

Conform informaţiilor publicate de presa centrală, stilista Adina Buzatu, scriitorul Eugen Burada şi un avocat sunt printre cei vizaţi în anchetă.

Creatoarea de modă Adina Buzatu, audiată la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a fost plasată sub control judiciar pe cauţiune pentru o perioadă de 60 de zile. Valoarea cauţiunii a fost stabilită de 300.000 de lei.

 Adina Buzatu este specializată în vestimentaţie masculină, fiind un creator de modă de succes, în timp ce scriitorul Eugen Burada s-a făcut cunoscut publicului larg prin scenariile filmelor "Nea Marin miliardar", "Revanşa"şi "Un comisar acuză".

Cum audierile au continuat şi pe parcursul nopţii, anchetatorii nu au revenit deocamdată cu informaţii suplimentare legate de persoanele inculpate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu imens.
 Vizualizări articol: 8085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu imens5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei