Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordinul de protecţie

Prevenirea violenţei intrafamiliale, o preocupare permanentă a poliţiștilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violenţa manifestată în familii poate avea urmări complexe, putând afecta iremediabil evoluţia copiilor. Tocmai de aceea, în cadrul săptămânii de prevenire a criminalităţii, poliţia derulează campania ”Tăcerea te face complice-Oprește violenţa!”. La nivelul întregului judeţ au avut loc întâlniri cu cetăţenii, iar poliţiştii de proximitate au mers în familiile în care au fost înregistrate fapte de violenţă pentru a vorbi cu victimele şi a gestiona evoluţia ulterioară a situaţiilor conflictuale.

Campania își propunepromovarea ordinului de protecţie – un instrument legislativ extrem de util în prevenirea recidivei faptelor cu violenţă.La nivelul tuturor posturilor de poliţie vor exista formulare tipizate de solicitare a ordinului de protecţie, poliţiştii urmând să consilieze victimele şi să le expună posibilitatea formulării unei astfel de cereri. Trebuie precizat că în primele 6 luni ale anului 2016 au fost solicitate 17 asemenea ordine de protecţie, faţă de doar 7 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

La finele anului 2015, pe data de 30 decembrie, a fost publicată modificarea  la Legea 217/2003, privind combaterea violenţei în familie, atunci când în Monitorul Oficial a apărut Legea nr. 351/2015.Potrivit noului document, cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se vor judeca de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii. Conform legii, persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligaţii sau interdicţii.

Obligaţiile și interdicţiile care pot fi impuse agresorului prin ordinul de protecţie pot fi studiate din textul legii amintite. Art. 27 arată că pentru punerea în executare a ordinului de protecţie, poliţistul poate intra în locuinţa familiei și în orice anexă a acesteia, cu consimţământul persoanei protejate sau, în lipsă, al altui membru al familiei. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești șise pedepsește cu închisoare de la o lună la un an. În caz de condamnare, nu se poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prevenirea violenţei intrafamiliale, o preocupare permanentă a poliţiștilor.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prevenirea violenţei intrafamiliale, o preocupare permanentă a poliţiștilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei