Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supărare

Doctorii Mihai Ardeleanu şi Cristian Irimie acuză ”racolările de pacienţi” practicate de unii medici din Iaşi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi cunoscuţi medici suceveni, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, şi şeful Maternităţii din acelaşi spital, dr. Cristian Irimie, avertizează pacienţii din judeţ să nu se mai lase seduşi de mirajul tratamentelor şi intervenţiilor chirurgicale în clinicile universitare deoarece, pe de o parte, de cele mai multe ori nu profesorii sunt cei care se ocupă direct de terapie, iar pe de altă parte a fi medic într-un centru universitar nu presupune automat competenţă mai mare decât cea a unui medic dintr-un spital judeţean.

Dr. Ardeleanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că face aceste afirmaţii în cunoştinţă de cauză pentru că 10 ani a lucrat într-un centru universitar şi l-a cunoscut ”din interior”. ”Nu orice medic dintr-un centru universitar este automat mai bun şi mai competent decât orice medic, indiferent de titlul superior la care a ajuns, dintr-un spital judeţean. Racolări de acestea de pacienţi şi îndrumări peste rând şi peste etică se pot face relativ uşor, dar după aceea consecinţele le suportă, din păcate, de cele mai multe ori, pacienţii”, a declarat dr. Ardeleanu.

Mult mai dur, doctorul Irimie a catalogat această practică a fi drept ”o ameninţare” la adresa Maternităţii din Suceava. ”O altă ameninţare la adresa activităţii secţiei Maternitate este concurenţa medicilor din centrul universitar Iaşi, care efectuează consultaţii în Suceava şi în alte oraşe din judeţ şi îndrumă pacientele către centrul universitar Iaşi. Sigur că are o trecere mult mai mare la paciente faptul că se prezintă ca medic în centru universitar, care poate să le pună în legătură cu domnii profesori, cu toate că n-ajung mai niciodată pacientele la domnii profesori”, a arătat medicul sucevean.

 

Dr. Irimie apreciază că şi specialişti de la spitalele din judeţ nu au întotdeauna ”o atitudine colegială”

Acest mod de lucru al unor medici ieşeni duce la scăderea adresabilităţii către Maternitatea Suceava, apreciază dr. Irimie, mai ales din partea pacientelor din mediul urban.

La o analiză a activităţii secţiei pe care o coordonează, dr. Cristian Irimie a nominalizat ca ”puncte slabe” ale Maternităţii şi ”colaborarea nu întotdeauna colegială cu specialiştii de la spitalele din judeţ”. ”Mulţi dintre colegii noştri din judeţ profită de faptul că Maternitatea judeţeană este tot timpul cu porţile deschise şi îndrumă, mai ales la sfârşit de săptămână, toate cazurile pe care nu vor ei să le ţină acolo. Sau trimit spre internare cazuri de multe ori depăşite, cazuri care s-au complicat stând la ei”, a punctat medicul. Alte puncte slabe nominalizate de acesta au mai fost gradul de acoperire cu personal, îndeosebi mediu şi de îngrijire, comunicarea deficitară cu pacientele şi aparţinătorii şi numărul mare de gărzi pe care sunt obligaţi să le efectueze medicii din secţie, ceea ce duce la momente de suprasolicitare şi oboseală.

În opinia celor doi medici, remedii la cele semnalate de ei ar fi ”revoluţia în sistemul sanitar, inclusiv în sistemul de gândire”, o comunicare cât mai bună între medicul de familie şi pacienţi şi între medicul de familie şi specialişti, dar şi educaţia sanitară a populaţiei, pentru creşterea nivelului de informare şi de igienă, aceasta din urmă de foarte multe ori extrem de precară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorii Mihai Ardeleanu şi Cristian Irimie acuză ”racolările de pacienţi” practicate de unii medici din Iaşi la Suceava.
 Vizualizări articol: 8544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 12 voturi
Doctorii Mihai Ardeleanu şi Cristian Irimie acuză ”racolările de pacienţi” practicate de unii medici din Iaşi la Suceava3.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Maternitatea suceava = colhoz trimis de
(30 sep 2016, 12:30:44
maternitatea sju suceava are o reputatie proasta nu din cauza dotarilor ci din cauza medicilor,a unor medici! si a personalului de acolo.
lipseste educatia si lipsesc cei 7ANI DE ACASA!
iar cu pregatirea profesionala se vede de pe luna cat de buna este.
oamenii nu sunt prosti, de aceea fug de maternitatea suceava, de prea mult bine, nu?
iar limbajul folosit este de grota si cu multa nerusinare!
n-am auzit medic din iasi sa reproseze unei mame ca ce-i mai trebuie si-al treilea copil, dar de la suceava am auzit. auzi repros de om cu scoala si cu pretentii!
iar limbajul dr.de la sv.a fost suburban, mizerabil si sub demnitatea umana!
poate citeste tov.dr. acest mesaj si-si aduce aminte!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei