Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trafic redus

Vama Siret, aproape pustie din cauza supracontroalelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret spre Ucraina s-a redus destul de mult în ultima perioadă, în urma înăspririi controalelor vamale. În ultimele două săptămâni, alături de vameşii din punct, la activitatea de control vamal la  intrarea în România au acţionat şi echipe de vameşi aduse din alte zone ale ţării.  Vameşii specializaţi în control vamal auto sunt ajutaţi în munca lor de câini special antrenaţi în detectarea tutunului ascuns în autoturisme, lucru care face aproape imposibilă tranzitarea vămii cu ţigarete ascunse în locaşuri special amenajate sau în cantitate mai mare decât permite legea vamală. Toate aceste acţiuni au dus la descurajarea tranzitului cu ţigarete prin PTF  Siret şi la scăderea drastică a numărului de călători şi maşini spre şi dinspre Ucraina. Asta s-a văzut cel mai bine într-o zi de sâmbătă, când de obicei se înregistrează un trafic mărit faţă de restul săptămânii. La orele dimineţii, pe benzile de intrare în România era o singură maşină, iar seara, după ora 20,00, când de obicei traficul este aglomerat mult de cei care se întorc din Ucraina, doar 5-6 maşini aşteptau să intre în punctul de trecere. Bagajele sunt scoase în totalitate din autoturisme şi câinii special antrenaţi urcă în portbagaje pentru depistarea mărfurilor ascunse de ochii vameşilor. Un tablou mai puţin obişnuit celor care tranzitează de obicei Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi care i-a făcut pe mulţi să stea acasă, departe de stresul unui control vamal amănunţit. Tristeţea este mare şi în vama ucraineană, unde „tradiţia” este invocată cu disperare de aproape toţi cei aflaţi în uniforme şi de al căror bilet sau ştampilă depinde trecerea cu uşurinţă prin vamă. Reamintim că la intrarea în România dintr-un stat necomunitar sunt permise un număr redus de produse accizabile pentru o persoană, cum ar fi: 40 de ţigarete (două pachete), 50 de trabucuri, 250 de grame de tutun de fumat, un litru de alcool, 4 litri de vin şi 16 litri de bere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vama Siret, aproape pustie din cauza supracontroalelor.
 Vizualizări articol: 4614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vama Siret, aproape pustie din cauza supracontroalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte