Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

L-a mirosit

Contrabandist de ţigări, prins cu ajutorul câinelui de urmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Climăuţi a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de contrabandă după ce în luna august a acestui an a fost prins cu ţigări aduse ilegal din Ucraina. Prinderea lui Adrian Ivanov a fost posibilă cu ajutorul câinelui de urmă pe care îl au poliţiştii de frontieră şi care i-a condus pe oamenii legii exact la locuinţa contrabandistului.

În dimineaţa zilei de 27 august 2014, un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a observat activitate în zona ucraineană, respectiv mai multe persoane care transportau cu o căruţă colete de culoare neagră. Pentru că aveau informaţii despre un posibil act de contrabandă cu ţigări, poliţiştii de frontieră au continuat să supravegheze atent grupul de persoane.

La un moment dat oamenii legii au observat patru persoane care se deplasau din direcţia localităţii Climăuţi spre linia de frontieră, în şir indian, iar când au ajuns în dreptul acesteia, i-au pierdut din vedere, din cauza vegetaţiei dense. 

„După aproximativ 5 minute, cele patru persoane au reapărut, pe acelaşi traseu, având asupra lor câte un  colet voluminos, de culoare neagră, iar în momentul în care au ajuns la aproximativ 15 metri de locul unde se aflau cei doi poliţişti de frontieră, aceştia l-au recunoscut pe primul dintre ei, ca fiind Ivanov Adrian, o persoană din localitatea Climăuţi, cunoscut ca având preocupări în domeniul contrabandei cu ţigarete. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea, prin voce, a celor patru persoane, după care, observând că acestea au aruncat coletele cu ţigarete şi au încercat să fugă, au efectuat un foc de avertisment”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Fără să se sperie prea tare de focul de avertisment, cei patru indivizi şi-au continuat fuga şi s-au făcut nevăzuţi prin vegetaţia abundentă. În zonă s-au găsit şi coletele abandonate de suspecţi, iar pentru depistarea lor a fost adus câinele de urmă, care i-a condus pe poliţiştii de frontieră exact la locuinţa din Climăuţi a lui Adrian Ivanov.

Poliţiştii au găsit abandonate patru baxuri de ţigări marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina, şi care conţineau în total 8.000 de pachete de ţigări.

Prejudiciului produs statului român, ca urmare a colectării şi deţinerii ţigărilor de contrabandă, prin neachitarea valorii în vamă a taxelor, accizelor şi TVA, se ridică la suma de 94.668 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandist de ţigări, prins cu ajutorul câinelui de urmă.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contrabandist de ţigări, prins cu ajutorul câinelui de urmă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte