Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Lansare de carte la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în prezenţa unui public numeros

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava a fost marţi, 24 noiembrie, gazda unui eveniment cultural deosebit. Prof. dr. Aura Mihaela Mihoc şi-a lansat cartea „Français au bac, 60 tests d’entraînement pour l’épreuve de compréhension de l’oral”. Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi de seamă ai intelectualităţii sucevene, scriitoarea Angela Furtună, membră a Uniunii Scriitorilor din România, inspectorul şcolar pentru limbi moderne la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, prof. dr. Constantin Tiron, prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, precum şi gazda evenimentului, Gheorghe Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”.

Invitaţii au luat pe rând cuvântul, exprimându-se elogios la adresa prof. dr. Aura Mihoc, posesoare a unui masterat şi a unui doctorat la Universitatea „Paul Verlaine” din Metz (Franţa), autoare a numeroase articole în reviste de specialitate: „La Lettre R”, „Mozaic” sau „Enseigner.fle”. Prof. Virginel Iordache, în calitate de director al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, a ţinut să evidenţieze profesionalismul şi rigoarea de care prof. Aura Mihoc dă dovadă în activitatea la catedră, precum şi implicarea acesteia în activităţi şcolare şi extraşcolare, neuitând să amintească şi calităţi personale ca bunătatea şi credinţa, calităţi puse în slujba elevilor şi a învăţământului sucevean.

 

“Cartea <Français au bac>, rezultatul pasiunii unui profesor pentru disciplina pe care o predă”

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron, cel care s-a ocupat şi de prefaţa lucrării, a recomandat călduros cartea „Français au bac” atât elevilor care doresc să susţină proba C de evaluare a competenţelor lingvistice în limba franceză la examenul de bacalaureat, elevilor care se pregătesc pentru obţinerea certificatului DELF ori a unei alte diplome care să le ateste nivelul de cunoaştere a limbii franceze, cât şi colegilor, care pot să o utilizeze ca instrument didactic la clasă.

Prof. Bianca - Elena Gvinda, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, ne-a spus câteva lucruri despre cartea scrisă de prof. Aura Mihoc: „Lucrarea conţine 60 de documente audio, înregistrate pe CD, documente autentice ce propun teme diverse, situaţii de comunicare variate şi îi familiarizează pe elevi cu pronunţia unor vorbitori nativi de limbă franceză, 60 de teste elaborate în vederea formării şi ameliorării competenţei de înţelegere a mesajului oral, fondate în general pe itemi cu alegere multiplă, soluţiile acestor teste, precum şi transcrierea textelor”.

Constantin Tiron a mai subliniat în cadrul evenimentului de la sfârşitul lunii noiembrie că „lucrarea de faţă contribuie nu numai la dezvoltarea competenţei de înţelegere orală, ci poate fi folosită cu succes pentru ameliorarea tuturor celor patru competenţe de bază necesare învăţării unei limbi străine, atât de elevi, cât şi de toţi cei care iubesc eleganţa şi rafinamentul limbii franceze”.

Prof. Bianca - Elena Gvinda a remarcat o dată în plus disponibilitatea inspectorului Tiron de a participa alături de colegi de specialitate la activităţi de promovare a limbii franceze, sprijinul constant oferit profesorilor, dăruirea cu care îi îndrumă mereu în activitatea didactică şi ştiinţifică. Atunci când i s-a propus să-şi prezinte lucrarea, autoarea a folosit cuvinte sincere, încărcate de emoţie, precizând că a scris această carte cu gândul la foştii săi elevi, care au ales limba franceză la bacalaureat din dragoste faţă de această disciplină, dar şi la actualii elevi de clasa a XII-a, vrând să le ofere un ajutor în pregătirea pentru examenul de sfârşit de an şcolar. O premieră de acest gen în judeţul Suceava, „cartea <Français au bac> reprezintă rezultatul pasiunii unui profesor pentru disciplina pe care o predă, rodul unei importante cariere didactice şi de cercetare în domeniu, un instrument de lucru extrem de util tuturor celor care doresc să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă franceză şi să acceadă la adevărata competenţă de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională”, a concluzionat prof. Bianca - Elena Gvinda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în prezenţa unui public numeros.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lansare de carte la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în prezenţa unui public numeros5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte