Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   29 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Târg de Crăciun”

Lecţie a generozităţii şi a solidarităţii umane la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

În fiecare an, la începutul lunii decembrie, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava îşi propune să sfideze pentru câteva clipe rutina cotidiană, predând cea mai frumoasă lecţie a generozităţii şi a solidarităţii umane, în cadrul proiectului „Târg de Crăciun”.

Vectorii de mesaj ai acţiunii umanitare din acest an sunt diriginţii claselor a VII-a, care sunt şi organizatorii evenimentului, respectiv dna prof. Liliana Timofti, în dublă calitate, de consilier educativ şi de diriginte, dna prof. Violeta Vrânceanu şi dna prof. Luminiţa Căşuneanu.

Varietatea produselor realizate de elevii şcolii certifică ideea că orice lucru bun, frumos, durabil face apel la sentimente, la generozitatea care ne face mai buni, mai umani, mai frumoşi, mai responsabili.

Alături de produsele confecţionate de organizatori, s-au adunat obiecte frumos meşteşugite, lucrate cu migală de elevii celorlalte clase gimnaziale.

Brăduţi confecţionaţi din materiale textile sau din carton, globuri frumos colorate, oameni de zăpadă, faimoasele nuieluşe ale lui Moş Nicolae, trăistuţe pentru nucile şi merele din Ajun, calendare, zeci de alte obiecte au reprezentat tot atâtea atracţii pentru elevii, părinţii şi cadrele didactice care au trecut pragul Târgului de Crăciun. Organizatorii mari şi mici au oferit petale de gânduri despre întreaga activitate desfăşurată în aula şcolii:

Daria Havriliuc: „Creativitatea şi generozitatea noastră au dat viaţă acestui minunat proiect. Ne exprimăm astfel solidaritatea pentru cei mai puţin norocoşi decât noi.”

Petra Caraciuc: „Consider că de Crăciun fiecare copil trebuie să fie fericit. Această acţiune a noastră va avea ca finalitate oferirea unor momente de fericire pentru nişte copii ca noi, dar aflaţi pentru moment în dificultate.”

Clara Avram: „Nu ne obligă nimeni să participăm la astfel de acţiuni. Facem asta pentru că vrem, pentru că ne place, pentru că asta spune sufletul nostru.”

Georgiana Frishertz: „Din punctul meu de vedere, acest târg aduce multă bucurie în sufletul participanţilor.”

Miriam Ulian: „Târgul a fost un prilej de bucurie şi de satisfacţie sufletească.”

Amalia Toma: „Colectivul clasei a VII-a B a realizat pentru târgul de Crăciun numeroase obiecte, lucrate cu migală, care au stârnit admiraţia cumpărătorilor. Ne bucurăm că acţiunea a fost o adevărată reuşită.”

Camelia Havriliuc: „În calitate de părinte coordonator al clasei a VII-a C, am avut ocazia să cunosc cât de buni, frumoşi, generoşi şi creativi sunt copiii noştri.”

Lăcrămioara Kutkut: „Am avut ocazia să coordonez proiectul doi ani la rând, în calitate de părinte, şi observ, cu mare plăcere, că de la un an la altul sporeşte interesul elevilor de a fi solidari cu ceilalţi.” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţie a generozităţii şi a solidarităţii umane la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 2517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lecţie a generozităţii şi a solidarităţii umane la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte