Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Alba Iulia

Ansamblul “Balada Dornelor” a ocupat locul I la Festivalul de Folclor “Ambasadorii Unirii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul “Balada Dornelor” al Clubului Copiilor Vatra Dornei a ocupat locul I la ediţia a XV-a a Festivalului Naţional de Folclor pentru elevi “Ambasadorii Unirii”, ce s-a desfăşurat luni, 30 noiembrie, la Alba Iulia. Din partea clubului dornean, tot locul I au obţinut şi solista Andreea Negrea şi soliştii instrumentişti Daniel Ţăran şi Marius Ţăran.

Ansambluri folclorice şi instrumentale de la palatele şi cluburile copiilor din mai multe zone din ţară şi de peste hotare s-au reunite la Alba Iulia în cadrul Festivalului Naţional de Folclor pentru elevi “Ambasadorii Unirii”, eveniment organizat de Palatul Copiilor Alba Iulia şi inclus în cadrul amplelor manifestări din capitala Unirii, dedicate zilei de 1 Decembrie, generic intitulate “Festival de România”.

La festival au participat nouă ansambluri folclorice din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Olt, Sălaj, Suceava şi Ansamblul românilor din localitatea Slatina, Ucraina.

Sub îndrumarea profesorilor Dorin Pardău şi Vasile Moroşan, Ansamblul “Balada Dornelor” a pregătit pentru Ziua României un spectacol special, intitulat “Bucovină mândră floare”. Programul prezentat în cadrul spectacolului „Decembrie - Columnă a Unirii” a cuprins două suite de jocuri populare din Bucovina şi Moldova, o suită de orchestră, melodii populare interpretate de solista Andreea Negrea şi melodii instrumentale prezentate de soliştii instrumentişti Daniel Ţăran la fluier, Marius Ţăran la clarinet şi Iulian Severin Chelsoiu la trompetă.

 

Mesajul ambasadorilor Bucovinei şi Moldovei a fost citit de elevii Alida Macovei şi Robert Popa

Aşa cum am aflat de la prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, manifestările din cadrul Festivalului “Ambasadorii Unirii” au început cu parada portului popular care a străbătut bulevardul Transilvaniei, Parcul Unirii, având ca punct final Sala Unirii din Cetatea Alba Iulia. Aici s-a desfăşurat şi partea cea mai emoţionantă, cu puternică încărcătură patriotică. În Sala Unirii, în faţa autorităţilor locale şi judeţene şi a unei numeroase asistenţe, reprezentanţi ai copiilor, ambasadori ai Unirii, de la fiecare ansamblu folcloric au citit mesaje în care au evocat faptele eroice ale înaintaşilor care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Mesajul ambasadorilor Bucovinei şi Moldovei a fost citit de elevii Alida Macovei şi Robert Popa. Ceremonia solemnă s-a încheiat cu intonarea cântecelor patriotice “Treceţi batalioane române Carpaţii” şi “Hai să-ntindem hora mare”, în final toţi cei prezenţi prinzându-se în Hora Unirii pe acordurile orchestrelor reunite ale copiilor.

“Dacă în ultimii ani tinerii artişti de la Clubul Copiilor Vatra Dornei au fost de Ziua Naţională prezenţi în mijlocul diasporei din Italia (2011-2012) şi New England –SUA în urmă cu un an, anul acesta elevii dorneni au reprezentat din nou cu mândrie şi onoare Bucovina şi Moldova la cea mai importantă sărbătoare a românilor, Marea Unire de la 1 Decembrie, chiar în cetatea de la Alba Iulia”, a precizat prof. Vasile Moroşan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul “Balada Dornelor” a ocupat locul I la Festivalul de Folclor “Ambasadorii Unirii”.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ansamblul “Balada Dornelor” a ocupat locul I la Festivalul de Folclor “Ambasadorii Unirii”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte