Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământul la distanţă, o alternativă a educaţiei în viitor?

Proiectul Erasmus+ axa KA1 intitulat“Lume nouă, viaţă nouă” ce se derulează în perioada 2014-2016 la Şcoala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului a oferit şi oferă în continuare celor 13 cadre didactice din echipa de proiect oportunitatea de a descoperi lucruri noi în ceea ce priveşte didactica şcolară. Dacă în prima fază suntem copleşiţi de noutăţi, în a doua urmează ca acestea să fie aplicate, dar şi împărtăşite colegilor din şcoală, zonă, judeţ şi din ţară prin diseminările care se fac la nivel de comisii metodice, cercuri pedagogice, prin articole şi diverse materiale publicate.

În perioada 23-31.08.2015 a avut loc a VI-a mobilitate din cadrul proiectului, este vorba de participarea la cursul “Effective Use Of ITC In Education” (Utilizarea Efectivă a Tehnologiei Informaţiilor şi a Comunicaţiei în Educaţie), organizat de Asociaţia italiană GEROS în Istanbul, Turcia. Formator al cursului a fost ERSIN OZSEVEN, profesor de matematică în Turcia. La acest curs au participat 15 cadre didactice din patru ţări europene: zece din România, două din Polonia, două din Grecia şi una din Malta, care au avut şansa de a descoperi sisteme de învăţământ diferite, de a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare în limba engleză, de a transmite colegilor de curs aspecte din cultura şi civilizaţia ţărilor din care provin.

Tema cursului a fost iniţierea cadrelor didactice participante în utilizarea Platformei MOODLE în educaţie. Ce este de fapt această Platformă?

M - Modular

O - Object

O - Organized

D - Dynamic

L - Learning

E - Environment

În traducere liberă: un mediu de învăţare dinamic, organizat pe obiecte modulare.

Este o modalitate de învăţământ la distanţă, care presupune, ca orice mod de învăţare, şi multe avantaje, precum: învăţarea la orice oră, gratuitate în utilizare, accesarea platformei din orice loc de pe pământ conectat la internet, crearea de clase cu elevi din diferite colţuri ale lumii, diversitate în a primi şi da informaţii, comunicare rapidă etc., dar şi dezavantaje: lipsă de feedback imediat profesor-elev şi invers, dependenţa de internet şi computer, afectarea relaţiilor interumane etc.

Este o platformă utilizată în 214 ţări, care poate fi accesată în 120 de limbi, există 70.000 de site-uri Moodle înregistrate în momentul de faţă, deja utilizate de un număr impresionant de cadre didactice: 1.113.260. Printre activităţile care se pot realiza pe această platformă se numără:

-         prezentarea unor teme de lucru ale elevilor în orice format: PDF, Image, MS Office;

-         crearea de bloguri care să permită elevilor, profesorilor şi administratorilor să publice site-jurnal;

-         cărţi modul care te ajută să creezi pagini resursă;

-         posibilitatea elevilor de a comunica sincron, în timp real (chat pe platformă);

-         crearea unor sondaje de opinie (feedback);

-         introducerea unui forum de discuţii pe o anumită temă în cadrul unui curs creat pe platformă;

-         realizarea unui dicţionar de termeni utili pentru cursurile de pe platformă;

-         înregistrarea de idei care să poată fi revizuite şi prezentate profesorilor în cadrul unui jurnal creat;

-         elaborarea de teste sub diverse forme conţinând itemi: la alegere, cu răspunsuri multiple, asocieri, răspunsuri scurte, întrebări numerice etc.

-         includerea în cursurile de pe platformă a unor documente care să poată fi completate de mai multe persoane, în cel mai simplu limbaj folosind un web browser (WIKI).

Folosirea în educaţie a acestei platforme s-ar înscrie tendinţelor actuale şi, în special, preferinţelor elevilor care s-au născut în lumea IT-ului. Participarea la cursul din Istanbul m-a ajutat să învăţ cum poate fi folosită platforma MOODLE în educaţie şi tind să cred că această modalitate de învăţare combinată însă şi cu metodele tradiţionale va conduce la eficientizarea sistemului nostru de învăţământ.

 

Participant mobilitate: Mariana Gherghel, profesor de matematică la Şcoala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţământul la distanţă, o alternativă a educaţiei în viitor?.
 Vizualizări articol: 2126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Învăţământul la distanţă, o alternativă a educaţiei în viitor?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte