Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curat necurat

Primarul din Frătăuţii Vechi, afaceri dubioase cu firma soţiei sale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Frătăuţii Vechi, Vasile Artimon Ionesi, a fost descoperit în conflict de interese deoarece a semnat ordine de plată prin care administraţia locală pe care o conducea în perioada 2008-2012, dar şi în prezent, a achiziţionat produse de la firma soţiei sale.

„În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat ordinele de plată în baza cărora Primăria Frătăuţii Vechi a achiziţionat în mod direct produse în valoare de 35.414,56 de lei de la SC BUNĂ DIMINEAŢA IMPEX SRL (societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator), încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea 393/2004”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate. 

Reprezentanţii acestei instituţii au anunţat că au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

Contactat telefonic, primarul Ionesi a recunoscut achiziţiile la care fac referire inspectorii ANI.

„Ştiam de legea asta şi mai ştiam că nu ai voie să închei un contract cu o firmă, dar ocazional când am avut nevoie de ceva urgent luam de la firma soţiei, de multe ori plătind după mai multe luni. Ce trebuia să fac? Să pun pe altcineva să semneze un ordin de plată? Mi-am asumat acest risc, dar cred că nu am greşit cu nimic, pentru că am acţionat forţat de împrejurări. Dacă se consideră că este incompatibilitate nu am să mai candidez şi asta este”, a declarat primarul din Frătăuţii Vechi.

 

Consilier din Bosanci, găsit şi el în conflict de interese

Tot în conflict de interese a fost descoperit şi Dorin Spoială, consilier local la Bosanci. Potrivit celor de la Agenţia Naţională de Integritate, Spoială, în calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local Bosanci din data de 29 aprilie 2013, deliberând și votând pentru aprobarea hotărârii privind concesionarea prin licitație publică a pășunii comunale ce se află în proprietatea privată a comunei Bosanci, către organizațiile și asociațiile crescătorilor de animale din Bosanci.

„Prin aceeași hotărâre, Spoială Dorin a fost desemnat membru în Comisia pentru organizarea și desfășurarea licitației publice privind concesionarea suprafeței de 574,90 ha pășune comunală. În urma licitației organizate, Primăria Comunei Bosanci a încheiat, la data de 15 mai 2013, un contract de concesiune privind concesionarea suprafeței de 49,62 ha de pășune aparținând domeniului privat al comunei, cu Asociația Crescătorilor de Bovine Bosanci (asociație în cadrul căreia Spoială Dorin deține calitatea de membru fondator și membru în cadrul Consiliului Director, începând cu data de 22 februarie 2013)”, au arătat reprezentanţii ANI.

Subvențiile încasate de Asociația Crescătorilor de Bovine Bosanci pentru suprafața de teren concesionată au fost în sumă totală de 56.864,48 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Frătăuţii Vechi, afaceri dubioase cu firma soţiei sale.
 Vizualizări articol: 3805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Frătăuţii Vechi, afaceri dubioase cu firma soţiei sale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte