Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat are interdicţie de a conduce timp de cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Panaci, care a provocat, după o petrecere de majorat, un cumplit accident rutier în luna august a anului trecut, accident în urma căruia a decedat una dintre colegele sale, o fată de 18 ani, şi-a aflat pedeapsa finală. Curtea de Apel Suceava a menţinut în mare parte condamnarea stabilită de Judecătoria Vatra Dornei, însă i-a aplicat inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de cinci ani. 

Inculpatul, Costel Edward Mitocaru, care la data producerii accidentului avea 18 ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, care a fost suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, interval în care inculpatul are o serie de restricţii, dar şi de obligaţii. Printre altele, magistraţii l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria municipiului Vatra Dornei sau la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Pojorâta. Tânărul a scăpat aşadar fără nici o zi de închisoare, judecătorii ţinând cont de faptul că acesta nu băuse la acea petrecere şi nu a avut vreo circumstanţă agravantă la producerea infracţiunii de ucidere din culpă.

 

Pasagera de pe „locul mortului” a decedat în urma accidentului

Cumplitul accident care avea să ducă la moartea unei tinere de doar 18 ani s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 august 2014, când mai mulţi tineri, elevi la Liceul „Ion Luca” şi la Grupul Şcolar „Vasile Deac” din Vatra Dornei, au participat la o petrecere de majorat a unui prieten, la o pensiune din zonă.

Din ancheta procurorilor rezultă că petrecerea s-a terminat în jurul orei 2.00, moment în care Costel Edward Mitocaru, atunci în vârstă de 18 ani, din comuna Panaci, care venise la petrecere cu autoturismul Opel Tigra al tatălui său, a fost rugat de un tânăr cu care a stat la masă să-l ducă până acasă, în comuna Iacobeni.

Mitocaru a acceptat să-l ducă pe acel tânăr la Iacobeni. A mai luat în maşină încă trei tineri, pentru a-i duce şi pe aceştia la casele lor. Printre aceştia s-a aflat şi Oana Roşu, în vârstă de 18 ani, din Vatra Dornei, care a luat loc pe scaunul din dreapta faţă. Cei cinci s-au deplasat la Iacobeni, unde localnicul a coborât, după care şoferul a întors maşina spre Vatra Dornei, unde urma să-i lase pe ceilalţi trei prieteni.

În scurt timp avea să se petreacă şi tragedia. În jurul orei 2.20, pe strada Argestru, la intrarea în Vatra Dornei dinspre Iacobeni, şoferul de 18 ani a scăpat volanul de sub control într-o curbă la dreapta.

Autoturismul Opel Tigra a intrat în derapaj, a părăsit carosabilul şi, după un impact cu un cadru metalic al unui panou dezafectat, s-a răsturnat pe cupolă. Tânăra în vârstă de 18 ani din dreapta şoferului s-a lovit violent la cap, impactul fiindu-i fatal.

În urma accidentului, pe lângă adolescenta decedată, alţi doi pasageri au suferit leziuni, unul dintre ei grave.

Procurorii au concluzionat că accidentul s-a petrecut din cauza faptului că şoferul a rulat cu viteză neadecvată condiţiilor de drum, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a faptului că a acţionat brusc instalaţia de frânare a maşinii pentru a reduce viteza de deplasare a autoturismului. În acel moment maşina a intrat în derapaj şi nu a mai putut fi stăpânită.

Un amănunt important este că doar şoferul purta centură de siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat are interdicţie de a conduce timp de cinci ani.
 Vizualizări articol: 2750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tânăr care a provocat un accident mortal după o petrecere de majorat are interdicţie de a conduce timp de cinci ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte