Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Bani europeni

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coordonatoarea unui proiect european ce se desfăşoară în şase ţări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava coordonează la nivel european, începând cu anul şcolar în curs, proiectul Erasmus+ KA2 „Cities On Rivers – Oraşe de pe râuri”, fiind singura şcoală din judeţ care a obţinut finanţare în anul şcolar 2015, la secţiunea proiecte doar între şcoli. Râul este legătura dintre şcolile participante la proiect: România, Polonia, Spania, Turcia, Portugalia şi Italia, “râul legând oamenii printr-un fir invizibil, o reţea de râuri care se varsă într-un râu mai mare, asemănător oamenilor care, deşi locuiesc la mile distanţă, beau aceeaşi apă pură care îi uneşte şi îi face să devină un întreg, atât de diferiţi, dar şi atât de asemănători în acelaşi timp”. Prin acest proiect se încearcă a se vedea râul nu doar ca un element geografic, dar şi ca un element cultural şi istoric, toate marile civilizaţii începându-şi existenţa pe malurile unui râu.

„Râul Suceava nu poate sta liniştit, acesta duce cu el, împreună cu celelalte râuri implicate în proiect, vechile poveşti ale strămoşilor, fiind important martor al istoriei. Frumuseţea râurilor a fost descrisă şi de mari poeţi şi scriitori care ne-au arătat că râurile poartă amintiri ancestrale şi că n-ar trebui să ne lăsăm păcăliţi de suprafaţa lină a apei. Profunzimea râului Suceava va fi înţeleasă şi cercetată de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava”, a declarat coordonatorul european al proiectului, prof. Alina Stanciu. Ea a completat că va încerca că atragă alături de echipă noi parteneri: părinţii elevilor, autorităţi locale, agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea pe malul râului şi chiar Agenţia Naţională a Apelor Române. „Suntem la începutul proiectului, în plin proces de selecţie a echipei de elevi care va participa la mobilităţi în Polonia şi Portugalia, un proces lung şi elaborat, deoarece elevii şcolii noastre dau dovadă de cunoştinţe temeinice de limbă engleză şi limba română, de perseverenţă şi de dorinţa de a schimba în bine mediul înconjurător, ceea ce face ca procesul de selecţie să fie foarte dificil pentru echipa de management a proiectului”, a explicat Alina Stanciu.

În luna noiembrie a avut loc prima reuniune de proiect din Antalya, unde câte trei profesori din cele şase ţări au lucrat împreună la bunul mers al proiectului, la planificarea activităţilor de învăţare cu elevii şi la cele două produse intelectuale care au fost aprobate. De la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava au participat coordonatorul de proiect, prof. Alina Stanciu, director prof. Petronela Bobric şi director adjunct, prof. Dumitru Moscaliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coordonatoarea unui proiect european ce se desfăşoară în şase ţări.
 Vizualizări articol: 6163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coordonatoarea unui proiect european ce se desfăşoară în şase ţări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 nov 2015, 20:35:10
Roman Verde, pacat ca esti membru intr-o organizatie de voluntariat.Voluntarii adevarati nu sunt manati de asemenea rautati.Cred ca o faci numai din interes.
Ce are a face coada vacii cu stampila primariei( cum spune romanul)?! Ce ai cu Scoala Generala Nr. 1 si cu persoana care conduce aceasta institutie?!
Tot respectul si aprecierea mea pentru aceste cadre didactice(de la Gen. 1 ; la ele ma refer, nu la cealalta scoala)care stiu sa se apropie de sufletul copiilor. Elevii sunt pe primul plan, nu alte interese personale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte