Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Neplăceri

Cântăreaţa de muzică populară Viorica Macovei, ţinută şase ore în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deplasare în Ucraina cu probleme pentru cunoscută interpretă de muzică populară Viorica Macovei, originară din Mănăstirea Humorului. Duminică seară, în timp ce se întorceau de la Cernăuţi, unde interpreta a susţinut un concert de muzică populară cu ocazia unui spectacol organizat de Consulatul României, Viorica Macovei şi soţul acesteia, Daniel Vasiliu, aflat la volan, au fost opriţi în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Motivul: autoturismul marca BMW X6 în care se aflau cei doi figura ca furat din Olanda.

„La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date,  ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Olanda, alerta fiind introdusă de autorităţile din ţara respectivă în luna aprilie 2015. Şoferul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul aparţine unei societăţi comerciale şi nu ştia că acesta face obiectul unei infracţiuni.

Drept urmare, autoturismul fabricat în anul 2011, în valoare de peste 130.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

 

Viorica Macovei: „Am crezut că este o glumă”

Contactată telefonic, Viorica Macovei a povestit că a trăit şase ore de coşmar, atât ca urmare a şocului când a aflat că maşina figurează ca furată, dar şi pentru că este într-o stare de sănătate precară.

Interpreta de muzică populară a precizat că BMW-ul aparţine surorii sale şi a fost achiziţionat legal, în cursul anului 2012, prin intermediul reprezentanţei BMW din România.

„Fie există o clonă a seriei de şasiu, fie primul proprietar al maşinii şi-a încasat bani de la firma de asigurări şi nu a declarat-o furată. Maşina a fost cumpărată în 2012 şi figurează ca furată abia în 2015, e ceva cam cusut cu aţă albă. Nu ştiu care este explicaţia, dar cert este că maşina este cumpărată cu toate actele în regulă. De altfel, am pus la dispoziţie toate documentele pe care le avem, inclusiv ordine de plată prin bancă, acelaşi lucru fiind făcut şi de către reprezentanţa BMW în România”, a precizat Viorica Macovei.

Interpreta spune că maşina a rămas momentan în custodia Poliţiei de Frontieră, dar speră ca procurorul care anchetează acest caz să ajungă la concluzia că achiziţia s-a realizat legal şi să înapoieze BMW-ul în custodie până la clarificarea situaţiei.

„Noi veneam de la Cernăuţi şi când ni s-a spus că maşina e furată am crezut că este o glumă. Apoi, ne-am dat seama că totul e cât se poate de real, iar până s-au finalizat toate formalităţile am fost nevoiţi să stăm în frontieră timp de şase ore”, a completat Viorica Macovei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântăreaţa de muzică populară Viorica Macovei, ţinută şase ore în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 12462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Cântăreaţa de muzică populară Viorica Macovei, ţinută şase ore în Vama Siret4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uau trimis de
(24 nov 2015, 11:38:04
ce chestie!!!
2.   Uau trimis de
(24 nov 2015, 11:40:17
era prea frig in vama?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte