Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În Laval, Franţa

Studenţi suceveni vor reprezenta România la o competiţie internaţională de 30 de ore, în domeniul tehnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de studenţi a Universităţii "Ștefan cel Mare" din Suceava va participa la competiţia internaţională de tehnologii „Laval Virtual” din Franţa.

Este vorba despre echipajul format din Alexandru Nistor, Alexandru Boca și Valeriu Popa, aceştia fiind selectaţi ca urmare a rezultatelor obţinute în cadrul unei competiţii asemănătoare, “25 de ore la USV” (25h@USV), organizate în zilele de 19 și 20 noiembrie.

Competiţia de la Laval, Franţa, se va desfăşura în primăvara anului viitor, pe o durată de 30 de ore, timp în care studenţii vor trebui să demonstreze capacităţi tehnice, de lucru în echipă şi rezistenţă la efort intelectual susţinut în vederea implementării unei aplicaţii interactive 3D.

 

Provocări tehnice pentru studenţi

Cât priveşte „25h@USV”, echipe de studenţi ai Universităţii au petrecut 25 de ore împreună, încercând să găsească soluții la problema aleasă de organizatori privind dezvoltarea de interfețe care combină mediul fizic cu cel digital. În vederea realizării cât mai bine a temei propuse de organizatori, echipele de studenți au imaginat și creat mănuși cu senzori, mașini care urmăresc utilizatorul, ceasuri inteligente și aplicații grafice 3D.

Echipa clasată pe locul I, calificată pentru Laval, Franţa, a reușit să livreze în cele 25 de ore ale concursului o soluție funcțională care combină recunoașterea mișcărilor utilizatorului, un ceas inteligent smart, o mănușă cu feedback tactil și o aplicație cu grafică 3D.

Pe locul II s-a clasat echipa alcătuită din Stelian Senocico, Ovidiu Robert Roman şi Marian Alexandru Adăscăliței, care a propus o soluție de recunoaștere a comenzilor vocale combinată cu un ceas inteligent. Locul III a fost ocupat de echipa compusă din Antonela Bercheș, Mirela Gaftoneanu, Teodor Iftimie, care a imaginat un scenariu în care o mașină robot urmărește comenzile date de utilizator.

„Prin acest concurs, Universitatea din Suceava se alătură competițiilor similare de tipul <hackathon> care au loc pe plan internațional. Organizatorii, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al competițiilor studențești atât prin tehnologia inovativă adresată, cât și prin modalitatea specială de implementare a acestuia. Prin tematica sa, concursul încurajează creativitatea studenților în procedeul dezvoltării de tehnologii de vârf la ora actuală în domeniul interacțiunii cu sistemele informatice. Sponsorii concursului au fost Global Design, OSF Global Services și Assist Software”, au anunţat reprezentanţii USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi suceveni vor reprezenta România la o competiţie internaţională de 30 de ore, în domeniul tehnic.
 Vizualizări articol: 2914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Studenţi suceveni vor reprezenta România la o competiţie internaţională de 30 de ore, în domeniul tehnic3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(24 nov 2015, 11:52:39
Felicitari echipei! Mult succes si sa speram ca veti lua premiul I si in Franta!
Ar trebui promovati si stimulati financiar acesti tineri ca sa nu paraseasca Romania!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte