Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri de viitor

PUG-ul Sucevei va fi supus spre aprobare Guvernului României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul Plan Urbanistic General al Sucevei, o amplă documentaţie de specialitate, care reglementează modul de dezvoltare a municipiului pentru următorii 10 sau chiar 20 ani, va fi curând discutat şi votat de noul Guvern al României. Dacă în mod normal, PUG-ul trebuia supus aprobării Consiliului Local, pentru că Suceava are pe teritoriul său şi monument UNESCO – Biserica Sf. Gheorghe aMănăstiriiSf. Ioan cel Nou, avizarea acestuia se face direct de către Guvern.

Măsurile propuse de specialişti în PUG au fost discutate din nou ieri, de conducerea Primăriei Suceava, cu zeci de reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ, inclusiv cu cei ai Direcţiei Silvice, dar şi cu furnizorii de utilităţi, precum ACET, fiecare venind cu fel de fel de propuneri, ridicând o serie de probleme concrete sau oferind informaţii mai amănunţite despre probleme care au suscitat discuţii aprinse şi au ridicat o serie de semne de întrebare.

Una dintre cele mai importante aspecte discutate a fost cea a includerii parcului Șipote în acest PUG, deşi ca încadrare administrativă, spaţiul respectiv este considerat o exploatare forestieră, în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi.

Pe de altă parte, parcul Șipote este considerat „plămânul verde” al Sucevei, iar fără încadrarea sa în PUG ar apărea un deficit serios la capitolul spaţii verzi asigurate pe cap de locuitor.

Tocmai de aceea, primarul Ion Lungu a spus că deşi de 10 ani de zile se zbate să obţină transferul parcului Șipote la primărie, fiind împiedicat de fel de fel de prevederi legale, unele chiar absurde, nu se lasă până nu obţine acest spaţiu, necesar dezvoltării armonioase a Sucevei.

„Parcul Șipote a fost al Sucevei şi va reveni la Suceava chiar de va trebui să schimbăm legislaţia pentru asta. Toţi miniştrii cu care am vorbit ne-au dat dreptate că acest spaţiu ar trebui să revină la primărie, dar toţi s-au împiedicat de prevederile legii. De asta avem senatori şi deputaţi, să se lupte pentru a face un bine sucevenilor”, a spus Lungu, amintind de faptul că şi aşa municipiul a pierdut milioane de euro din proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun, pentru că nu s-a făcut transferul parcului către administraţia locală, deşi erau asigurate fonduri pentru transformarea sa într-o zonă de agrement şi de atracţie turistică.

PUG-ul, la care se lucrează de 4 ani, este realizat de arhitectul Constantin Gorcea şi Urban Team Bucureşti, costul acestuia fiind de 800.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PUG-ul Sucevei va fi supus spre aprobare Guvernului României.
 Vizualizări articol: 1881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PUG-ul Sucevei va fi supus spre aprobare Guvernului României5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte