Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi

Bazarul Sucevei ar putea fi redeschis de la 1 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare complex comercial din Moldova, Bazarul Sucevei, de unde îşi câştigă traiul peste 5.000 de suceveni, ar putea fi redeschis săptămâna viitoare, posibil chiar de la 1 Decembrie.

Închis de pompieri acum mai bine de două săptămâni, pe 9 noiembrie, din cauza nerespectării normelor de siguranţă la incendii, Centrul Comercial Bazar are peste 2.000 de spaţii comerciale, la care cumpărătorii nu mai pot ajunge, căile de acces fiind blocate şi sigilate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Sunt demarate toate procedurile de redeschidere a Bazarului, eforturile noastre sunt concentrate în această direcţie. Dar trebuie să îndeplinim cumulativ mai multe condiţii – amenajarea căilor de acces pentru autospecialele de pompieri, verificarea instalaţiilor electrice din Bazar, să nu existe improvizaţii, verificarea hidranţilor, amenajarea unor spaţii speciale pentru fumat, asigurarea permanenţei pompierilor în Bazar”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, după o şedinţă special convocată pe această temă, la care au participat şi cei doi viceprimari.

Dacă în privinţa amenajării căilor de acces pentru autovehiculele ISU s-au făcut progrese vizibile, majoritatea chioşcurilor considerate a le sta în cale fiind deja mutate, alte lucrări abia de acum pot fi făcute, după ce s-a asigurat accesul permanent către hidranţi.

Una din cele mai grele condiţii este cea a asigurării permananţei în Bazar a unei echipe de trei pompieri, motiv pentru care municipalitatea suceveană a şi dat anunţuri privind angajarea unui număr de zece pompieri, care să lucreze în ture.

„Deocamdată este o singură firmă autorizată să presteze astfel de servicii în Suceava, de aceea am încheiat un contract valabil până la finele anului, să ne asigure permanenţa pompierilor în complexul comercial. La momentul deschiderii Bazarului trebuie să fie asigurat acest serviciu non-stop”, a  explicat şeful municipalităţii sucevene.

Ridicarea unui gard care să delimiteze Bazarul administrat de Primăria Suceava de cel aflat în proprietatea unui avocat sucevean este de asemeni o cerinţă clară a ISU. La Bazarul privat, care conţine aproximativ 200 de chioşcuri, singura cale de acces rămâne prin spate, după zona de parcare.

„Acestea sunt condiţiile esenţiale pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea redeschide Bazarul. Imediat ce le vom avea vom solicita o inspecţie a ISU în Bazar şi este posibil să mai aibă şi alte cerinţe. Dorinţa mea este ca pe 1 Decembrie să putem redeschide Bazarul. Fac tot posibilul ca asta să se întâmple, dar nu depinde doar de ce ne dorim, ci de ceea ce spun pompierii”, a explicat edilul sucevean.

Alte condiţii solicitate de pompieri pentru securizarea Bazarului în caz de incendii, precum montarea de instalaţii automate de stingere a incendiilor, urmează să fie îndeplinite anul viitor, după ce vor fi alocate fondurile necesare şi se vor parcurge procedurile de licitaţie pentru achiziţie şi montaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul Sucevei ar putea fi redeschis de la 1 Decembrie.
 Vizualizări articol: 4613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Bazarul Sucevei ar putea fi redeschis de la 1 Decembrie2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte