Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Cursuri

O suceveancă stabilită în Italia va deschide o școală de pizzeri în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă stabilită în Italia va deschide, anul viitor, o școală de pizzeri în Suceava. Petronela Luiza Pitaru, care a obţinut recent locul III şi a urcat pe podium la Concursul naţional de pizza desfăşurat în oraşul Salerno, Italia, iar la începutul lui octombrie a participat la Cupa Mondială de Pizza (Pizza World Cup), concurs internaţional pentru profesionişti, unde a câştigat tot locul III cu o pizza creaţie proprie, pizza Novita, a promis că va reveni la începutul anului viitor în oraşul natal pentru a preda cursuri de pizzeri.

Tânăra a finalizat recent şi cursul de instructor „pizzaiolo internazionale”, care îi dă dreptul să-i înveţe şi pe alţii să devină „maeştri pizzeri”. „Am primit <diploma de profesor pizzaiolo>. Cu această diplomă pot să îi învăţ şi pe alţii, pot să le predau şi românilor, pentru a deveni bravi pizzaioli”, ne-a spus suceveanca.

 

Curs de zece zile, cu minim 15 cursanţi

Tânăra a precizat că premiile pe care le-a obţinut se datorează şi profesorului ei, Alessandro Zeb Ceci, împreună cu care vrea să vină în România, în Suceava, pentru a organiza cursuri de pizzeri. Petronela Luiza Pitaru ne-a povestit că, împreună cu profesorul ei, s-a gândit să organizeze un curs de zece zile, „50 de ore de curs, pentru minimum 15 cursanţi, pe mai multe categorii de vârstă. Ar fi o colaborare interesantă între România şi Italia. Ne-am gândit să venim la Suceava în perioada februarie-martie”.

Petronela ne-a povestit că a fost sfătuită să participe la competiţii de profesorul de la care a învăţat să facă pizza, campionul mondial din anul 2014, Alessandro Zeb Ceci. Fire competitivă, Petronela va continua să participe la concursuri, astfel că, pe 14 decembrie, se va afla printre competitorii unui campionat italian de pizza, la care vor participa „pizzaioli” din mai multe ţari. Petronela Luiza Pitaru lucrează la o pizzerie în Italia, ţară în care s-a stabilit în urmă cu 12 ani împreună cu soţul ei şi cei doi copii ai lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă stabilită în Italia va deschide o școală de pizzeri în Suceava.
 Vizualizări articol: 3156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O suceveancă stabilită în Italia va deschide o școală de pizzeri în Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte