Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Suceava cu spectacole de muzică populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Suceava, pe 28 noiembrie a.c., cu spectacole de muzică populară şi cu o paradă a portului popular. Evenimentele prilejuite de Ziua Bucovinei vor începe la ora 10:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, acolo unde va avea loc parada portului popular din regiunea Cernăuţi, intitulată „Straiele din Bucovina”, după care va fi organizată consfătuirea cu tema „Calendar cultural comun”. Spectacolele folclorice vor începe la ora 14:30, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. În cadrul primului spectacol, intitulat „Dulce şi frumoasă Bucovină”, vor urca pe scenă Fanfara „Bucovina” a municipiului Suceava, grupul vocal Altiţa din Bilca, Grupul folcloric „Dor de la Humor” din Gura Humorului, formația de dansuri ucrainene „Kozaciok” din Bălcăuţi, Grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, Ansamblul polonez „Solonceanca” din Solonețu Nou, grupul folcloric „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi şi ansamblurile folclorice „Arcanul” din Fundu Moldovei şi „Trandafirul” din Calafindeşti.

Începând cu ora 16:30 scena le va aparţine oaspeţilor veniţi special din Cernăuţi pentru a marca Ziua Bucovinei, respectiv Ansamblul Academic Bucovinean de Cântece și Dansuri „Andrii Kusnirenko”, Orchestra „Mugurelul” a Centrului Bucovinean de Artă, Ansamblul folcloric „Trâmbița” al Universității de Medicină Cernăuți, Ansamblul folcloric „Cernivțeanca” şi corul „Codrii Cosminului”.

Spectacolele organizate în Suceava de Ziua Bucovinei se vor încheia cu recitalul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” şi al interpretei Margareta Clipa, care va începe la ora 18:30.

Toate evenimentele de Ziua Bucovinei sunt organizate de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Reamintim că ziua de 28 noiembrie a fost recunoscută prin lege ca fiind „Ziua Bucovinei”, în urma adoptării de către Parlament a unui proiect iniţiat de parlamentarii Ștefan Alexandru Băişanu, Tudor-Alexandru Chiuariu, Cătălin Boboc şi Paul Ichim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Suceava cu spectacole de muzică populară.
 Vizualizări articol: 2689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Suceava cu spectacole de muzică populară4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte