Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură de siguranţă

Primăria Suceava vrea să acorde anticipat un milion de euro pentru aprovizionarea cu combustibil a firmei ce produce căldura necesară sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a nu se confrunta cu problemele din iarna anterioară, când, din cauza încasărilor slabe de la populaţie, asigurarea căldurii în Suceava s-a făcut aproape întreaga iarnă sub spectrul opririi centralei pe biomasă, din cauza lipsei de masă lemnoasă, municipalitatea vrea să îşi ia măsuri de siguranţă.

Mai exact, intenţionează să acorde un avans de un milion de euro firmei Bioenergy Suceava, în contul subvenţiei care se plăteşte pentru căldura furnizată populaţiei, astfel încât să se facă din timp aprovizionarea cu biomasa necesară funcţionării centralei în lunile de iarnă cele mai dificile.

„Îmi doresc să ajungă la Bioenergy cam un milion de euro, din care jumătate din bani să fie asiguraţi de primărie, de la bugetul local, iar jumătate de la Guvern, căruia mă voi adresa în acest sens. La asociaţiile de proprietari sunt restanţe foarte mari la plată, trebuie să ne ajute şi Guvernul să putem asigura căldura şi apa caldă, fără probleme, în această iarnă”, a spus Lungu, care intenţionează să meargă la Bucureşti săptămâna viitoare, pentru a rezolva această problemă.

„Avem prevăzute deja sume la bugetul local pentru a achita aceste sume în avans, pentru achiziţia de masă lemnoasă. Banii vor merge direct la producător, conform prevederilor legale”, a adăugat edilul sucevean, care speră ca odată cu desemnarea noului operator de termoficare, Thermonet, să nu mai existe aceleaşi probleme ca în perioada când activitatea a fost prestată de Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să acorde anticipat un milion de euro pentru aprovizionarea cu combustibil a firmei ce produce căldura necesară sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să acorde anticipat un milion de euro pentru aprovizionarea cu combustibil a firmei ce produce căldura necesară sucevenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Actionar ? trimis de
(15 oct 2015, 13:26:23
Catre Termica (firma a consiliului local) se intarzia cu anii plata subventiei. Firma privata Bioenergy se bucura de alt tratament. O fi primarul actionar sau o face dezinteresat. Consilierii nu au nici un cuvant de spus ?
1.1  RE: Actionar ? trimis de
(15 oct 2015, 13:44:36
Oare in Suceava exista DNA ?
2.   S-o luam logic! trimis de
(15 oct 2015, 15:38:13
1) Bani inainte nu se dau numai la .... ?
2) Daca nu se plateste, de ce dai caldura?
3) Oare nu suntem cei care platim taxe si impozite la primarie si stat niste mari fraieri? De ce? Fiindca platim si pentru cei care nu platesc dar primesc, iar din banii nostri se suporta nesimtirea celor care nu platesc. A se observa ca nu conteaza daca ai sau nu centrala.
2.1  RE: S-o luam logic! trimis de
(15 oct 2015, 18:48:45
La punctul 3 nu sunt de acord cu tine,80-90% din beneficiari sunt buni platnici.
2.2  RE: S-o luam logic! trimis de
(16 oct 2015, 09:39:11
Hahahaha, 80% buni platnici. Deci suportam DOAR 20%, deci precum zicea o senoatoare PDL: "CIOCU" MIC!"
La Suceava, mentinerea din banii fraierilor a sistemului centralizat e, din punctul meu de vedere, o chestiune artificiala, pt benefiicile unora, PUTINI, care incaseaza sume din CA sau sedinte ale consiliului local, pe principiul sa ne facem ca muncim.
Deci Sorine, imi pare rau pt faptul ca nu esti de acord cu mine, dar e o chestiune de normalitate existenta punctelor de vedere diferite.
Bafta.
3.   Problema de sistem trimis de
(15 oct 2015, 15:46:10
Cei care n-au avut bani pentru instalarea unei centrale, au ramas consumatori captivi, la discretia unor "oameni de bine", cum ar fi primarul sau cei de la Thermonet, respectiv Adrem Invest si Elsaco Botosani. Foarte multe echipamente de contorizare din scarile de bloc sunt de provenienta Elsaco Botosani cu mari suspiciuni in ce priveste corectitudinea masurarii si deja a fost o intentie de crestere a pretului energiei termice pentru suceveni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei