Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar finalizat

11 inculpaţi trimişi în judecată, în cel mai mare dosar de tăieri ilegale de pădure din ultimii ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au finalizat ancheta în cazul tăierilor ilegale a mii de arbori de pe o suprafaţă de pădure din satul Huşi, comuna Preuteşti, deţinută de localnicul Ştefan-Ciprian Cihoski, care a fost unicul moştenitor, în calitate de fiu vitreg, al Wandei Cihoski, reprezentanta familiei de boieri cu acelaşi nume, care a deţinut mari suprafeţe de pădure pe raza judeţelor Suceava şi Iaşi. 

Printre cei trimişi în judecată se află proprietarul pădurii, dar şi numeroşi silvicultori, în frunte cu şeful Ocolului Silvic Fălticeni de la data comiterii faptelor.

 

Tăieri ilegale timp de cinci ani şi prejudiciu de peste 400.000 de lei

Ancheta din acest caz a început încă de anul trecut, iar în februarie 2015 peste 50 de poliţişti au fost angrenaţi în efectuarea a 12 percheziţii, la domiciliile unor persoane, la Ocolul Silvic Fălticeni, la cantoane din subordine şi la sediul Primăriei comunei Preuteşti, unde Ştefan-Ciprian Cihoski avea calitatea de consilier al primarului. Faptele vizează tăieri ilegale din perioada 2009-2014. În această perioadă pădurea lui Cihoski s-a aflat în administrarea Ocolului Silvic Fălticeni. 

„Tăierile s-au făcut din pădurea mea, proprietatea mea, cei care au tăiat ilegal lemnul trebuie să plătească, nu eu... nu sunt obligat să ştiu toate amănuntele referitoare la cum se exploatează lemn, eu am acţionat în baza unui contract de prestări servicii, iar dumnealor, cei de la Ocolul Silvic, trebuiau să mă înveţe cum să acţionez legal”, declara Ştefan-Ciprian Cihoski în timp ce era ridicat pentru audieri. Anchetatorii au fost însă de cu totul altă părere, având date că marea majoritate a banilor din exploatările ilegale ajungeau la proprietar. De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au instituit pe parcursul anchetei măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile aflate în proprietatea lui Ştefan-Ciprian Cihoski.

Procurorii au calculat, în luna martie a acestui an, un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

În acest dosar s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori”, ,,fals intelectual”, ,,uz de fals”, ,,fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi ,,abuz în serviciu”. 

Un detaliu important de precizat este că primele nereguli privind tăierile ilegale de pădure de pe proprietatea lui Cihoski au fost sesizate încă din 2012, chiar de un angajat al Ocolului Silvic Fălticeni.

 

Lista inculpaţilor trimişi în judecată

Pe lista celor trimişi în judecată se regăsesc Ştefan-Ciprian Cihoski, Constantin Barna Nistor – şef al Ocolului Silvic Fălticeni la data comiterii faptelor, actualmente suspendat din funcţie, pe un post de execuţie la acelaşi ocol, inginerii silvici Cezar Ungureanu şi Cezar Pavăl, tehnicianul silvic Lucian Pîslaru, pădurarii Constantin Neculaevici şi Petru Marişca, Mihail Dorin Roşca, Mioara Ioana Miron-Pescariu, Remus Lazăr şi Gheorghe Blanariu. Există şi un inculpat care nu a fost trimis în judecată pentru că şi-a recunoscut fapta şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Rămâne de văzut, pe parcursul procesului, cum va fi împărţită vina în acest caz.

În această fază a anchetei, inculpaţii se bucură încă de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 inculpaţi trimişi în judecată, în cel mai mare dosar de tăieri ilegale de pădure din ultimii ani.
 Vizualizări articol: 6281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
11 inculpaţi trimişi în judecată, în cel mai mare dosar de tăieri ilegale de pădure din ultimii ani4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(16 oct 2015, 06:41:28
Bai nenica ati gresit la puscarie cu voi! dar singurul responsabil e propietarul, ca doar lui i-au intrat bani in buzunar restu sunt povesti. si apropo eu nu inteleg un lucru, el e consilier personal al primarului? dar totus el trebuia sa fie invatat la prima cum, si ce sa faca?? e penibil, atat esti de iresponsabil sa nu-ti dai seama ca ai incalcat legea? si mai mult sa dai vina pe cei din jurul tau in conditiile in care ei nu puteau sa faca nimic fara tine esti si mai penibil, sper ca judecatori sa va dea pedeapsa cuvenita.
2.   PNT.Ungureanu Cezar trimis de
(16 oct 2015, 06:58:08
Cezar te da de gol comentariul de la fotografia de profil facut de Alice Cihoski ca sunteti prieteni! de aceia ai tot dreptul sa tipi in gura mare ca sunteti nevinoveti, dar nu aveti dreptul sa ne mintiti pe noi si sa distrugeti padurea ai inteles? padurea a-r trebui confiscata de stat, sa nu lasam toti nenorociti sa o distruga.
3.   Atentat la siguranta noastra! trimis de
(18 oct 2015, 13:03:24
neghinita, tot timpul dai vina pe altii dar in schimb nu-ti vezi infractorul din tine.. ca asta esti, un infractor si un inganfat. sper sa-ti iasa impresiile din cap si sa cobori cu picioarele pe pamant si sa nu-ti depasesti conditia de taran, ca daca nu era maranda (bunicuta ta) sa puna presiune pe wanda ca sa te infieze, erai un biet coate-goale. Biata de wanda era paralizata la pat si nu putea sa se opuie ca se temea de voi, de aceeia a fost de acord sa te infieze, cu toate ca moartea wandei ramane un miste, dar e problema autoritatiilor, nu a mea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei