Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă dificilă

Mister total în cazul dispariţiei bătrânului căruia i-a ars casa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii au continuat ieri să caute rămăşiţele bătrânului Vasile Ţega, de 83 de ani, dispărut în condiţii suspecte, în urma incendiului din gospodăria acestuia din satul Ehreşte, comuna Brodina. După ce marţi după-amiază, după patru ore de luptă cu flăcările, au încercat în zadar să găsească urme ale cadavrului bărbatului, despre care se credea că ar fi fost surprins în interior, ieri dimineaţă pompierii au revenit şi au început să scotocească din nou în molozul rămas din gospodăria mistuită de flăcări. Ei au luat în considerare declaraţiile surorii bărbatului, o femeie de 75 de ani, care le-a spus acestora că ea a fost ultima care l-a văzut în viaţă pe fratele ei. Ea a povestit că a ajuns la casa aflată în flăcări în momentul în care bărbatul încerca să mai salveze câte ceva din interior şi i-a dat o mână de ajutor, luând din mâinile lui lucrurile pe care fratele i le dădea prin geamul casei. La un moment dat l-a văzut dispărând printre flăcări în interiorul casei.

Ieri dimineaţă însă, femeia şi-a schimbat declaraţia în faţa pompierilor şi a poliţiştilor, spunând că e posibil ca fratele ei să fi fugit în pădurea aflată lângă casă. Un martor care a ajuns şi el la locul incendiului spune că s-a uitat prin geamurile casei în flăcări şi nu a văzut pe nimeni în interior. În acelaşi timp, cei din familia bătrânului au spus că acesta nu a mai fost văzut prin gospodărie de trei zile. Primele cercetări ale pompierilor au dus la concluzia că focul nu mai fusese făcut în cele două sobe ale locuinţei în ultimele zile, chiar dacă temperaturile de afară au scăzut mult. În aceste condiţii s-a luat în calcul şi ipoteza ca bărbatul să fi plecat din locuinţă şi au decis ca mai multe echipe formate din pădurari şi localnici să-l caute pe cărările pădurii din zonă, spre satele învecinate.

Pompierii au continuat însă căutările între resturile de moloz împrăştiate de ei pe aproape 200 de metri pătraţi, sub fragmentele din lemn şi lut ale pereţilor prăbuşiţi, în încercarea de a descoperi rămăşiţele bătrânului. Ei spun că este imposibil, în cazul în care acesta ar fi fost surprins de flăcări în casă, ca rămăşiţele osoase ale acestuia să fi dispărut cu desăvârşire. Poliţiştii criminalişti au periat şi ei interiorul şi perimetrul  din jurul casei, de unde au ridicat câteva probe care urmează a fi expertizate.

 

Între timp, au apărut mai multe piste în căutarea bătrânului

După încă o zi de căutări şi după ce au scotocit de cel puţin trei ori ce a mai rămas din casă după incendiu, pompierii au părăsit ieri după-amiază satul Ehreşte, lăsându-i pe poliţişti să continue ancheta. Aceştia din urmă au audiat mai mulţi membri ai familiei bătrânului, care au povestit că acesta avea o concubină pe care o vizita la Rădăuţi. În urma discuţiilor purtate cu aceasta, ea a negat că ar şti ceva de soarta bătrânului dispărut. Unele rude ale bătrânului de 83 de ani au spus că acesta ar putea fi plecat peste munte, la Măgura, unde obişnuia să-şi viziteze nişte prieteni de hramul Sfintei Parascheva. Se crede totuşi că şi sora sa, femeia de 75 de ani din sat, ar putea şti mai multe despre fratele dispărut, însă colaborarea poliţiştilor cu ea a fost foarte grea, ea schimbându-şi de mai multe ori declaraţiile. Rudele bătrânului spun că acesta moştenise, împreună cu fratele său, mai mult de 10 hectare de pădure şi că întreaga familie era cu ochii pe împărţirea moştenirii. Căutările vor continua, poliţiştii încercând să desluşească misterul dispariţiei bătrânului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mister total în cazul dispariţiei bătrânului căruia i-a ars casa.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mister total în cazul dispariţiei bătrânului căruia i-a ars casa1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei