Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Un sentiment de fatigue, adică efectul Real Madrid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştiţi oamenii aceia pentru care limba română nu e suficientă, care încearcă să explice maselor largi cum e să trăieşti acolo sus, unde aerul e mai special, iar compania una celebră, cât de greu e să ţii, precum Atlas, soarta lumii pe propriii umeri, cum sunt ei condamnaţi la a scrie istorie şi chiar la nemurire? Sigur, cel mai probabil nu i-aţi atins, n-aţi dat noroc vreodată, nu v-aţi salutat, dar îi cunoaşteţi. Le apare numele pe buletinele de vot, iar noi, ca nişte cetăţeni cuminţi şi cu spirit civic, îi votăm. Dar prost nu e ăla care cere, ci ăla care dă, şi-atunci e logic să nu dorească să se-amestece cu ăştia mulţi.

Un discurs susţinut la începutul lunii octombrie, la Botoşani, de vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea, a devenit viral pe internet. Pentru că nu poate încăpea vorba de reinterpretare, voi cita spusele preşedintelui Camerei Deputaţilor: „Eu n-am ce să vă spun. V-am ascultat, sunteţi pricepuţi. Să ştiţi că am întotdeauna dreptate, după 25 de ani de partid, să ştiţi că am. Chiar dacă unora nu le place, să ştiţi că am. Tot îi plăcea lui Andrei limba engleză - am un sentiment de fatigue. Ştiţi ce înseamnă? De oboseală... Noi, în Oltenia, îi spunem efectul Real Madrid. L-am văzut la organizaţie, să ştiţi. Sunteţi organizaţia aia care îşi face poze selfie şi spune: «me myself, I'm the best.» Numai eu. Am un sentiment de fatigue şi mă sperie, un sentiment că numai noi suntem buni şi mă sperie, un sentiment că numai noi ştim ce e bine şi mă sperie. Asta e părerea mea şi dacă vă supără îmi cer scuze". Am ascultat această declaraţie pe repeat ca să menţin limba lui Shakespeare drept canal de comunicare, şi mi-aş dori din tot sufletul să fie vorba de o declaraţie scoasă din context care sună aşa doar pentru că este scoasă din context. Mi-aş dori ca după aceste cuvinte, un vicepreşedinte de partid să le fi transmis colegilor săi un îndemn la trezire: Wake up! I'm afraid însă că starea de fatigue e generală şi incurabilă, mai ales că declaraţia îi aparţine unui domn cu antecedente.

Cândva, în 2013, Valeriu Zgonea a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce făcuse următoarea afirmaţie: "Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care a plecat colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune. Sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema". Oare care o fi, cu adevărat, problema vicepreşedintelui PSD: faptul că-l numeşte pe Mihai Viteazul „colegul” lui sau că e microbist incurabil şi aminteşte ori de câte ori face politică de campionatul de fotbal al Spaniei? De fapt, am înţeles care e faza cu politicianul Zgonea. Nu mi-e clar dacă ţine cu Real Madrid sau cu FC Barcelona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sentiment de fatigue, adică efectul Real Madrid.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un sentiment de fatigue, adică efectul Real Madrid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei