Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scăpare

Prefectul de Suceava nu a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, la dezastrul provocat de ninsoare şi vânt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Convocarea Comitetului pentru situaţii de urgenţă (CSU) al judeţului Suceava pe perioada cât judeţul a fost sub cod portocaliu de ninsoare şi vânt ar fi facilitat intervenţiile pentru remedierea avariilor, îndeosebi ale celor din reţeaua electrică. Furnizorul de electricitate, E.ON Moldova, face parte din acest comitet şi, conform legii, ar fi fost obligat să-şi trimită un reprezentant, ceea ce ar fi uşurat comunicarea. Întrebat, ieri, dacă de vineri până marţi a fost convocat CSU, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că nu şi a precizat că aceasta este atribuţia prefectului. ”Pe mine nu m-a convocat nimeni. Este atribuţia prefecturii, prefectul este preşedintele CSU. Eu sunt vicepreşedinte în acest comitet, nu pot convoca pe nimeni”, a declarat el.

Nechifor a recunoscut, însă, că dacă prefectul ar fi convocat CSU, nu numai că E.ON ar fi fost obligată să participe şi să informeze cu acurateţe care este situaţia reală a avariilor din teren, ci ar fi existat şi posibilitatea legală de a cere ajutorul Guvernului şi asistenţă la nivel naţional pentru că a fost o situaţie de criză.

Prefectul Constantin Harasim a fost însă de părere că nu era necesară convocarea întregului comitet. El ne-a declarat, ieri, că pe durata codului portocaliu, la Prefectură a fost activ ”comitetul tehnic” şi ”situaţia a fost sub control”.

 

Straja şi Crucea, încă nealimentate complet cu energie electrică

Conform informării primite de la E.ON Moldova - filiala Suceava privind avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, ieri, la ora 14.00, în judeţul Suceava două localităţi erau încă alimentate parţial cu energie electrică - Straja şi Crucea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi-a exprimat ieri dezamăgirea faţă de modul în care compania E.ON a înţeles să gestioneze nenumăratele avarii pe reţele produse în judeţ în urma căderilor abundente de zăpadă înregistrate de sâmbătă până luni. ”Luni dimineaţă nu aveam nici măcar situaţia reală a avariilor”, a spus el. Comunicarea a fost la fel de defectuoasă cu reprezentanţii companiei E.ON şi în ceea ce priveşte urgenţa remedierii avariilor şi numărul de echipe necesare pe teren. Iniţial au lucrat doar cu 14 echipe de intervenţie şi abia la solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, sesizat de Nechifor, au suplimentat, marţi, la 24. ”Am cerut să vină echipe din judeţele vecine pentru a se remedia cât mai repede”, a explicat şeful CJ. Totodată, el a remarcat profesionalismul celor care au lucrat efectiv pe teren, arătând că electricienii ”au fost nevoiţi să patruleze pe jos, ore în şir, din stâlp în stâlp, pentru a detecta unde s-au produs defecţiunile”. ”Pentru mine a fost cea mai grea situaţie administrativă. Într-o mare măsură s-a rezolvat şi îi felicit pentru profesionalismul şi devotamentul arătat pe cei care au lucrat în aceste zile. Sunt oameni care au lucrat non-stop şi 24 de ore”, a mai afirmat Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava nu a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, la dezastrul provocat de ninsoare şi vânt.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul de Suceava nu a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, la dezastrul provocat de ninsoare şi vânt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei