Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutat de poliţie

Sucevean cercetat pentru trafic de migranţi, dat în urmărire după ce a dispărut în timpul controlului judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Brodina, este dat în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române după ce a dispărut în timp ce se afla sub măsura controlului judiciar, ulterior fiind arestat preventiv în lipsă. Ruben Ursulean este anchetat într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, însă pare să fi fugit din ţară. 

Ruben Ursulean este acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Cernăuţi-Viena. Pentru fiecare migrant traficat se percepea suma de 4.000-4.500 de dolari, bani care se împărţeau între membrii şi sprijinitorii grupului, în funcţie de poziţia şi aportul fiecăruia.
Conform anchetei DIICOT, au fost racolate, găzduite şi transportate de pe raza judeţului Suceava şapte grupuri de migranţi, compuse din 31 de persoane. Capii reţelei sunt din Ucraina şi Republica Moldova, membrii suceveni având rol de tranzitare a migranţilor pe teritoriul României. Migranţii identificaţi de procurori proveneau din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria.

Ruben Ursulean a fost arestat preventiv în acest dosar timp de câteva luni, după care a fost pus în libertate, sub control judiciar. Principala interdicţie pe care o avea acesta era de a părăsi localitatea de domiciliu, însă acesta a încălcat-o. În martie 2015, DIICOT Suceava a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, iar Tribunalul Suceava a admis propunerea. Cum Ruben Ursulean nu a fost găsit, pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă. De menţionat că Ruben Ursulean, zis „Băse”, a fost condamnat în trecut şi pentru o faptă de contrabandă cu ţigări.

Un amănunt interesant este că deşi este dat în urmărire, tânărul nu a ezitat să posteze pe reţeaua de socializare Facebook mai multe fotografii cu el, singur sau alături de prieteni, în locaţii ce ar putea aduce indicii cu privire la locul unde se află. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean cercetat pentru trafic de migranţi, dat în urmărire după ce a dispărut în timpul controlului judiciar.
 Vizualizări articol: 2956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean cercetat pentru trafic de migranţi, dat în urmărire după ce a dispărut în timpul controlului judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei