Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 15 - 21 octombrie

 

Vineri, 16 octombrie

Salonul Literaturii Române din Bucovina

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB) organizează, începând cu ora 12.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, cea de-a XII-a ediţie a Salonului Literaturii Române din Bucovina.

Evenimentul va cuprinde conferinţa cu tema „Eudoxiu Hurmuzaki în context contemporan”, susţinută de prof. univ. dr. Ilie Luceac, prezentarea „Bilanţului editorial al anului 2015 în Bucovina” şi lansarea unor cărţi care vizează spaţiul bucovinean.

Moderator: dr. Alexandru Ovidiu Vintilă, redactorul-şef al revistei „Bucovina literară”, publicaţie a SSB, care apare cu sprijinul CJ Suceava, sub egida Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”.

 

Expoziţia de acuarele „Poveste din Golful Albastru”

La Galeria de Artă a Universităţi „Ştefan cel Mare” Suceava (Corp A) va avea loc, la ora 18.00, vernisajul expoziţiei de acuarele cu genericul „Poveste din Golful Albastru”, realizată de artista plastică Ana-Maria Ovadiuc.

Expoziţia, care se circumscrie celei de-a XIII-a ediţii a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu” (care se desfăşoară în intervalul 15-18 octombrie a.c.) etalează şi alte acuarele (ilustraţii de carte pentru copii) şi va fi prezentată de conf. univ. dr. Sabina Fînaru.

 

Sâmbătă, 17 octombrie

Retro Parada Toamnei

Retromobil Club România organizează, între orele 10.00 şi 13.00, pe platoul Iulius Mall Suceava, „Retro Parada Toamnei”, eveniment în cadrul căruia vor fi expuse autoturisme de colecţie. Printre maşinile care nu au mai fost expuse la evenimente retro de gen şi vor fi prezentate sâmbătă se numără un Fiat 1800 (fabricat în 1967) şi un Mercedes W 116.

Organizatorii au anunţat că pe lângă colecţionarii care deţin maşini atestate ca vehicule istorice la paradă pot veni şi alţi suceveni care deţin maşini mai vechi de 30 de ani şi care sunt în stare bună de funcţionare.

 

Harry Tavitian la Auditorium „Joseph Schmidt”

La Auditoriumul „Joseph Schmidt” (Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava) va avea loc, începând cu ora 18.30, un concert de jazz cu rezonanţe armeneşti susţinut de Harry Tavitian (pian, voce).

Harry Tavitian, „cel mai important jazzman român contemporan” (International Herald Tribune), absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, s-a dedicat exclusiv jazz-ului din anul 1976.
Artistul are un stil propriu, inconfundabil, bine definit în noul jazz est-european, prin diversele sale experienţe artistice. Muzica lui Harry Tavitian se caracterizează prin deschidere către influenţe multiple şi printr-o mare capacitate de sinteză.

„Revin cu mare bucurie la Suceava - scrie Harry Tavitian pe blogul său (de unde am preluat şi fotografia realizată de Valeriu Leonov) - după concertul intitulat <Jazz la înălțime>, care a avut loc în ianuarie. Concertul a fost organizat de filiala locală a Organizației Neguvernamentale AASOC Baia Mare, în beneficiul persoanelor cu dizabilități, sala a fost arhiplină (am pus scaune și pe scenă!) iar atmosfera, foarte caldă”.

Intrarea este liberă.

 

Vernisajul expoziţiei de artă “Istoria minorităţilor”

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, de la ora 16.00, este programat vernisajul expoziţiei de artă “Istoria minorităţilor”, ce are ca temă de creaţie viaţa, locurile şi obiceiurile comunităţilor etnice din zona Moldovei. Expoziţia este organizată de Uniunea Artiştilor Plastici – Filialele Iaşi şi Suceava şi va rămâne pe simeze timp de şapte zile. Celor 22 de lucrări semnate de artişti plastici ieşeni, realizate în tabăra de creaţie de la Complexul de Agrement Ciric din Iaşi, li se voradăuga alte 8-9 lucrări ce aparţin pictorilor suceveni. Printre expozanţi se vor regăsi “maestrul” picturii ieşene Constantin Tofan, Felix Aftene, Manuel Mănăstireanu, dar şi pictorul de etnie romă Alexandru Stoica. Artiştii plastici implicaţi au conceput propria variantă a diversităţii etnice, îndepărtându-se voit de reprezentările stereotip pentru a lăsa libertate privitorului în asocierea conţinutului cu propriile convingeri. Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă Maria Bilaşevschi şi de pictorul Constantin Tofan. Evenimentul cultural artistic de la Suceava face parte din proiectul “Istoria minorităţilor - o abordare cultural artistică a diversităţii”, derulat de Primăria municipiului Iaşi în parteneriat cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” şi Asociaţia “Pro Roma” şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

 

Rugby, play-out

Divizia Națională de Seniori, ora 10.00, stadionul Unirea

CSM Suceava – CSUAV Arad

 

Fotbal, Liga a II-a, ora 11.00

Rapid CFR Suceava – Cehalăul Piatra Neamț (stadionul Areni Suceava)

FC Bucovina Pojorâta – Rapid București (stadion Pojorâta)

 

Duminică, 18 octombrie

Handbal

Divizia A, ora 10.00, sala LPS Suceava

CS Universitar din Suceava – CSU Târgoviște

 

Marţi, 20 octombrie

Concert cu formația Fără Zahăr, la Universitatea din Suceava

De la ora 19:00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, Casa de Cultură a Studenților din Suceava va organiza un concert unplugged cu formația românească Fără Zahăr. Prețul unui bilet la spectacol este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și studenți. Biletele se pot achiziționa între orele 10:00-16:00, la camera 101, din corpul F al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, sau la intrarea în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, înaintea spectacolului. Informații și rezervări la telefonul: 0752 092 606.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei