Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lupte greco-romane

Aproape 200 de copii angrenaţi în Programul „Pierre de Coubertin” - Campionul de Mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape două sute de copii din municipiul şi zona Rădăuţi, cu vârste între 10 şi 11 ani, au fost selecţionaţi în ultima perioadă de antrenorii de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bucovina Rădăuţi pentru participarea la competiţia Campionul de Mâine, competiţie care face parte din Programul „Pierre de Coubertin”, program finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Potrivit celor afirmate de directorul de la CSM Bucovina Rădăuţi, Călin Nica, odată cu debutul noului an şcolar, clubul a organizat mai multe activităţi pentru promovarea luptelor greco-romane, fiind organizate secţii la Milişăuţi, Frătăuţi, Măneuţi, Moldoviţa şi Horodnic, secţii în care, la ora actuală, activează peste 150 de noi sportivi. Programul Campionul de Mâine îşi propune atragerea copiilor născuţi în anii 2004-2005, care nu sunt legitimaţi, şi iniţierea lor în sportul lupte greco-romane. În aceste condiţii, au fost organizate săptămânal şedinţe demonstrative cu elevi de la secţia de lupte a clubului rădăuţean, şedinţe la care au participat şi copiii selecţionaţi de la cele cinci şcoli gimnaziale din municipiu.

La aceste întruniri au fost prezente şi personalităţi ale sportului rădăuţean, mai ales din domeniul luptelor greco-romane, antrenorul emerit Virgil Gherasim, campionul olimpic şi mondial Ştefan Rusu, campionii naţionali Florin şi Cornel Rusu, foştii sportivi de performanţă Vasile Pascaru şi Gheorghe Schipor, care au avut de fiecare dată discuţii cu cei mici despre frumuseţea acestui sport şi despre marile performanţe obţinute de rădăuţeni. În acelaşi timp au fost organizate concursuri de calificare pentru copiii nelegitimaţi din zona municipiului Rădăuţi, iar primii 15 dintre ei vor participa la finala pe ţară, în perioada 23-24 octombrie, la Târgovişte.

„În urma rezultatelor obţinute la campionatul naţional, Federaţia Română de Lupte va organiza, în zonele în care această acţiune a fost promovată cel mai bine, cantonamente de iniţiere în disciplina lupte greco-romane”, a precizat directorul CSM Bucovina Rădăuţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de copii angrenaţi în Programul „Pierre de Coubertin” - Campionul de Mâine.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de copii angrenaţi în Programul „Pierre de Coubertin” - Campionul de Mâine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei