Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2015 - Anul XX, nr. 240 (6052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar în derulare

Comisarul Petrică Jucan nu mai este şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, comisarul Petrică Jucan nu mai ocupă funcţia de şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava. Informaţia a fost confirmată de subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, care a explicat şi motivele pentru care comisarul Jucan nu mai ocupă funcţia menţionată.

„S-a primit o înştiinţare oficială din partea unei structuri de parchet prin care instituţia noastră a fost informată că s-a început urmărirea penală faţă de comisarul Petrică Jucan. Potrivit statutului poliţistului, în astfel de situaţii se ia măsura punerii la dispoziţie, iar persoana în cauză va trece la un serviciu neoperativ, cu consecinţele de rigoare”, a arătat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Atribuţiile de conducere au fost preluate de inspectorul principal Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, urmând ca săptămâna viitoare să se constituie o comisie care va împuternici o persoană care să preia cu titlu de interimar şefia Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava.

 

Dosarul care l-a „îngropat” pe comisarul Jucan

Dosarul care a dus la punerea la dispoziţie a comisarului Petrică Jucan se află pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, şi vizează fapte comise în cursul anului 2013.

În urmă cu mai bine de doi ani, suceveanul Cristian Marius Emandi a rămas fără permisul de conducere care urma să-i fie suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

În noiembrie 2013, lui Emandi i-a venit comunicarea oficială că nu mai are dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Se pare că şoferul a contestat această decizie, motivând că hârtia trimisă de Serviciul Poliţiei Rutieră a ajuns pe mâna soţiei, iar aceasta nu l-a înştiinţat. La această contestaţie bărbatul nu ar fi primit nici un răspuns, motiv pentru care a considerat că suspendarea de trei luni a expirat la începutul lui 2014.

Numai că, între timp, la cererea comisarului Petrică Jucan, agentul Ioan Stratu a intrat în baza de date şi a şters interdicţia lui Cristian Marius Emandi de a mai circula pe drumurile publice la volanul unui autoturism. Din motive necunoscute, această interdicţie în baza suspendării permisului de conducere a fost reintrodusă în baza de date a Poliţiei, iar în mai 2014, când Emandi a fost oprit în trafic, poliţiştii de la Rutieră au constatat că acesta nu avea dreptul de a fi la volan în acea perioadă.

Dosarul s-a aflat iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, dar Cristian Marius Emandi a fost absolvit de orice vină. Şi pentru că la mijloc erau mai multe neclarităţi, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DNA Suceava.

Împotriva comisarului Petrică Jucan s-a început urmărirea penală în calitate de suspect, situaţie similară şi pentru agentul Ioan Stratu, dar cel mai probabil această calitate urmează să fie schimbată în cea de inculpaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul Petrică Jucan nu mai este şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava.
 Vizualizări articol: 8654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Comisarul Petrică Jucan nu mai este şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei