Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugit din ţară

Interlopul „Vîju”, judecat pentru infracţiuni grave de violenţă şi şantaj, dispărut de două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Frasin, trimis în judecată şi condamnat la prima instanţă de judecată sub acuzaţia că a fost capul unei grupări organizate care a comis zeci de fărădelegi pe raza localităţilor Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, de la şantaj şi lipsire de libertate până la tâlhării şi violuri, este dat dispărut de aproape două luni de zile, din data de 4 februarie 2015.

Alexie Pitişciuc, zis „Vîju”, a dispărut după ce a fost pus în libertate de judecători, sub control judiciar. El avea obligaţia de a se prezenta periodic la Poliţia oraşului Frasin, în baza unui ordin de supraveghere, însă la începutul lunii februarie nu a mai dat nici un semn de viaţă. În scurt timp Curtea de Apel Suceava a schimbat măsura controlului judiciar cu cea de arestare preventivă. Măsura de arestare preventivă a rămas însă deocamdată una în lipsă, pentru că „Vîju”a dispărut, după toate probabilităţile acesta reuşind să părăsească ţara. Pitişciuc a fost dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Acesta are ca semn distinctiv un tatuaj tribal la nivelul feţei – tâmpla stângă. 

 

Condamnat la 7 ani de închisoare, pentru fapte comise de el sau de locotenenţi, timp de trei ani

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Pitişciuc, în decembrie 2013, la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, însă o decizie finală în acest caz urmează a fi luată de Curtea de Apel Suceava.

Alexie Pitişciuc a fost trimis în judecată, alături de numeroşi inculpaţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, pentru fapte comise în intervalul 2008-2011. În acest interval, mare parte dintre membrii grupării conduse de „Vîju” au fost cercetaţi în cadrul a 70 de dosare penale, înregistrate la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc. În majoritate, aceste dosare nu au mai ajuns în instanţă, ca urmare a împăcării părţilor sau retragerii plângerilor prealabile.

Anchetatorii susţin că au existat multe alte victime care nu au mai sesizat autorităţile de frica repercusiunilor, situaţie care i-a încurajat pe membrii grupării în continuarea fărădelegilor, creându-le impresia că nimeni nu le poate face nimic.

Membrii grupării sunt acuzaţi că cereau taxă de protecţie, iar cei care nu acceptau erau bătuţi. În acest sens s-au adunat mai multe episoade violente, oameni bătuţi cu bâtele, pentru că nu au vrut să dea bani ori au depus reclamaţii la poliţie.

Patru dintre membrii grupării, cunoscuţi ca locotenenţi ai lui „Vîju”, sunt judecaţi şi pentru o tentativă de omor, după ce au nenorocit pe viaţă un tânăr din Stulpicani, care a fost bătut crunt şi lovit cu o sabie în cap. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interlopul „Vîju”, judecat pentru infracţiuni grave de violenţă şi şantaj, dispărut de două luni.
 Vizualizări articol: 11077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Interlopul „Vîju”, judecat pentru infracţiuni grave de violenţă şi şantaj, dispărut de două luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mike Tyson de Suceava trimis de
( 1 apr 2015, 16:40:38
Are ditamai tatuajul pe față (îl vezi de pe Union) și nu e de găsit? .. Bravo!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte