Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Haos

Sens giratoriu din centrul Sucevei, închis de şoferi care sfidează orice urmă de bun-simţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii care îşi parchează maşinile neregulamentar, sfidând legea şi, în multe cazuri, şi orice urmă de bun-simţ, au demonstrat din nou că tupeul nu are limite. Luni seară, în jurul orei 19.00, sensul giratoriu din laterala Casei de Cultură a Sucevei, cel care asigură accesul spre una din parcările subterane ale oraşului, a fost blocat în totalitate de trei conducători auto care şi-au lăsat maşinile în drum. După ce un Citroen şi un VW au fost parcate pe laterale, lăsând accesul doar pe mijlocul carosabilului, şoferul unei autoutilitare Fiat(SV-56-SLV) a pus capac demonstraţiei de tupeu, blocând în întregime amenajarea rutieră. Situaţia a fost semnalată în scurt timp Poliţiei Locale Suceava, care a trimis la faţa locului un echipaj.

Poliţiştii au lăsat pe parbrizele maşinilor înştiinţări privind oprirea neregulamentară, şoferii fiind invitaţi la sediul Poliţiei Locale Suceava.

 

Ce măsuri a luat Poliţia Locală în acest caz

Didi Veziteu, şeful Serviciului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Suceava, a precizat, pentru Monitorul de Suceava, că până ieri, la ora 14.00, la sediul Poliţiei Locale s-a prezentat doar unul dintre şoferi. Este vorba de conducătorul auto al maşinii Citroen, care a ajuns la Poliţia Locală încă de luni seară şi care a fost sancţionat cu douăpuncte de amendă (195 de lei) şi două puncte de penalizare. Şeful Serviciului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Suceava a precizat că, aşa cum prevede legea, dacă şoferii nu vor veni la sediul Poliţiei Locale, se va identifica proprietarul maşinii, în baza de date, iar acestuia i se va cere în scris să comunice persoana care s-a aflat la volan. În cazul în care proprietarul nu va răspunde se va emite pe numele lui proces verbal de sancţionare.

Pentru oprire neregulamentară sancţiunea aplicată conducătorului auto este de 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare. Pentru staţionare neregulamentară (peste 5 minute) sancţiunea este şi mai mare, 4-5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare. În condiţiile în care un punct de amendă înseamnă 97,5 lei, rezultă că amenda poate ajunge până la aproape 500 de lei. Sancţiunea achitată poate fi însă mai mică, contravenientul având un termen de 48 de ore în care poate achita doar jumătate din sancţiunea minimă prevăzută de lege pentru abaterea respectivă.

 

Foarte mulţi şoferi scapă doar cu avertismente scrise

Didi Veziteu a arătat că de la începutul acestui an, poliţiştii locali au aplicat 238 de amenzi, în valoare de 26.408 lei, pentru opriri sau staţionări neregulamentare. În alte 266 de cazuri poliţiştii locali au aplicat avertismente scrise, fără amendă, dar cu puncte de penalizare aplicate.

„Scopul nostru principal nu este de a da amenzi, ci de a reuşi să-i disciplinăm pe şoferi în ceea ce priveşte parcările. Dăm amenzi doar în cazurile în care constatăm că este vorba de rea-voinţă şi de staţionări care încurcă traficul, pe treceri de pietoni, în intersecţii etc”, a declarat reprezentantul Poliţiei Locale Suceava.

 

Şoferii sancţionaţi o dată sunt mai atenţi unde îşi lasă maşinile, este convins reprezentantul Poliţiei Locale

El a precizat că ieri, în cadrul unei acţiuni organizate pe strada Scurtă din municipiul Suceava, pe unde ies ambulanţele trimise la urgenţe, au fost date nouă amenzi, în valoare de aproape 2.000 de lei, pentru opriri sau staţionări neregulamentare.

„Din ce am constatat de-a lungul timpului pot să spun că şoferii care sunt sancţionaţi o dată, chiar şi cu un avertisment, nu ne mai fac probleme şi a doua oară. Pe de altă parte, în jur de 70% din cei sancţionaţi sunt din afara municipiului Suceava”, a mai precizat Veziteu.

 

Mulţi dintre cei care parchează neregulamentar lucrează la instituţii publice

În urma unor monitorizări efectuate de poliţiştii locali în ultima perioadă de timp au fost efectuate o serie de estimări privind numărul de opriri şi staţionări neregulamentare.

În zona centrală a Sucevei, de exemplu, a rezultat că, la o oră de vârf, se găsesc în jur de 80 de autovehicule care staţionează neregulamentar.

„Mare parte dintre cei pe care i-am depistat au fost invitaţi la sediul Poliţiei Locale. Am constatat că mulţi sunt angajaţi ai unor instituţii publice şi se justifică cu argumentul că nu au alte variante”, a declarat Didi Veziteu.

 

Probleme şi în Burdujeni şi Obcini

O altă monitorizare, efectuată în cartierul Burdujeni, a scos în evidenţă că aici sunt probleme cu autoutilitarele de peste 3,5 tone şi microbuzele parcate printre blocuri. Conform legii, acestea trebuie parcate doar în locurile special amenajate de la sediile firmelor din care fac parte. El a arătat că în cadrul unui control de acest gen au fost identificate 25 de microbuze parcate în zona unor blocuri, fapt care aglomerează şi încurcă traficul.

Probleme au fost constatate şi în cartierul Obcini, unde, duminică după-amiază, poliţiştii locali au identificat 14 autovehicule parcate pe trotuar, fără loc lăsat pentru pietoni, ori direct pe trecerile de pietoni. Toţi proprietarii acestor maşini au fost invitaţi în scris la sediul Poliţiei Locale Suceava

„Vom continua, în măsura efectivelor disponibile, acţiunile de acest gen”, a subliniat poliţistul local.  

 

Străzile pe care se constată cele mai multe parcări neregulamentare

Din datele adunate de poliţiştii locali rezultă că pe cel puţin patru străzi din Suceava sunt mari probleme în ceea ce priveşte opririle şi staţionările neregulamentare:

·    strada Tipografiei (sunt foarte multe cabinete medicale şi mulţi părinţi care îşi aduc copiii cu maşina la Şcoala 1);

·    Strada Scurtă (unde Ambulanţele care ies la urgenţe se strecoară greu din cauza staţionărilor neregulamentare);

·    Strada Vasile Bumbac (din faţa Direcţiei de Finanţe, aproape tot timpul supraaglomerată);

·      Strada Ciprian Porumbescu (staţionări neregulamentare frecvente în sensul giratoriu, cum este cazul concret de luni seară).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sens giratoriu din centrul Sucevei, închis de şoferi care sfidează orice urmă de bun-simţ.
 Vizualizări articol: 5979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sens giratoriu din centrul Sucevei, închis de şoferi care sfidează orice urmă de bun-simţ5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava- varza...! trimis de
( 1 apr 2015, 11:39:23
Toate institutiile publice din oras, nu au parcari nici macar ptr 10% din necesar . De oras...nici nu se mai poate vorbi..! De ce diwstinsul Consiliu Judetean, nu investeste niste banuri in reamenajarea Centrului Buciovina de la aeroport, si in cladirile acelea sa adune toate institutiile statului, la un loc si sa nu-si mai bata joc de cetateni...in ultimul hal...cu putinta? Astfel, o gramada de cladiri, platite din bani publici , ar putea fi vandute, ori date alte utilizari si ce-l mai important... orasul ar fi mai liber. cat despre parcari, pe imasul din jurul aeroportului ar fi loc suficient ptr toata lumea...! Ne aude cineva...???
2.   Pai daca Politia nu se implica trimis de
( 1 apr 2015, 12:56:22
I-am sesizat acum 1/2 ora unui politist de la rutiera, aflat in timpul programului, ca pe Calea Burdujeni, de la intersectia cu Gh Doja si pana in fata magazinului Cozarux, se circula pe un singur sens, nu dirijeaza nimeni si e o debandada totala. Cauza fiind ca "meseriasii" de la Pfeiffer au spart si mai tare si s-au latit cu lucrarea pe o banda intreaga. Raspunsul politistului (care nu era departe, era chiar in fata bisericii Sf. Andrei): "Pai si ce, daca se dirijeaza circulatia nu tot pe o singura banda se circula?". Logic, nu? Ba da, mai purtator de mustata rutiera, tot pe o singura banda se circula, insa aia care intra de pe Gh Doja cu gandul neinspirat de a merge spre Orizont au cam incurcat-o, pentru ca din sens opus tot vin masini si nu te lasa nici unul...
3.   Ne plangem degeaba trimis de
( 1 apr 2015, 13:26:53
toata lumea se plange ca nu are unde parca.ceea ce este corect intr un fel.
Dar cand marlanu parcheaza masina in giratoriu si parcarea este la 5 !!!!! metri,parca nu prea ti mai vine sa faci parcari.
si cand spun marlan ,nu spun un anume segment de oameni de o anumita speta,pt ca daca faci un sondaj,se obs ca soferii care is neismtiti se invart in cercuri sociale diferite
asa ca inainte sa tot strigam ca vrem parcari,ar fi bine sa racnim ca vrem educatie
4.   Comunitari....ce sunt? trimis de
( 1 apr 2015, 17:25:29
înainte de a te apuca de treabă verifică-ți competențele!!@! Ești un ” comunitar ” ai voie să aplici sancțiuni la regimul rutier pe drumul public??? Ești ” polițist rutier ” sau ai așa o derogare de la un curs de 2-3 luni la Iași,Bacău...ca la facultatea aia de la casa de cultură și sunt ZMEU, Spiru Haret sau Hipewrion sau cum naiba o chema!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte