Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict judecători

Polițistul de frontieră acuzat că a găzduit un urmărit general, lăsat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițistul de frontieră încătușat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, sub acuzația că ar  fi găzduit un urmărit general, ba mai mult l-ar fi ajutat pe respectivul să nu fie prins, a fost pus în libertate ieri după-amiază de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava, deși anchetatorii au cerut arestarea preventivă a respectivului.

Inculpatul, Doru Alexander, în vârstă de 45 de ani, agent în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, a fost adus cu cătușe la mâini, în jurul orei 12.00, la Judecătoria Suceava, după o noapte petrecută în arestul poliției județene.

Procurorii PCA Suceava au cerut arestarea preventivă a polițistului de frontieră, acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de favorizarea infractorului, participație improprie la abuz în serviciu și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

După aproximativ trei ore și jumătate, judectorul de ședință a dat soluția: respinge cererea procurorilor și dispune cercetarea în stare de libertate a inculpatului, față de care a dispus măsura controlului judiciar.

 

Acuzațiile: a găzduit un urmărit general și îl ajuta cu informații

Polițistul de frontieră Doru Alexander este acuzat că a ajutat un individ dat în urmărire, pe numele căruia figura un mandat de arestare în lipsă emis de Judecătoria Darabani, pentru contrabandă, să se ascundă de autorități. Și unde să fie cea mai bună ascunzătoare – au explicat anchetatorii – decât în gospodăria polițistului de frontieră.

Procurorii vorbesc și despre o altă o persoană implicată în această poveste, Iftemi Alexander, care, din informațiile noastre, ar fi tatăl polițistului de frontieră.

Cei doi, tată și fiu,  “au ajutat-o pe persoana urmărită să se sustragă de la punerea în executare a unei măsuri privative de libertate, cunoscând că pe numele acesteia a fost emis mandat de arestare preventivă, în sensul că l-au găzduit pe acesta şi nu au încunoştiinţat organele de urmărire despre acest fapt”, arată procurorii PCA Suceava.

Acuzațiile nu se opresc aici și, potrivit anchetatorilor, polițistul de frontieră Alexander l-a determinat cu intenție pe un agent de poliție să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, respectiv să interogheze bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a afla informații despre “musafirul” pe care îl găzduia.

Doru Alexander, mai spun procurorii, a folosit acele informații pentru a-l ajuta pe individul dat în urmărire generală.

“A îngreunat activitatea organelor de urmărire însărcinate cu punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, respectiv localizarea şi prinderea persoanei dată în urmărire naţională. În acest mod, inculpatul Alexander Doru l-a ajutat pe A.I.M. (n.r. - Adăscăliței Ionuț Marius), ulterior emiterii dispoziţiei de dare în urmărire naţională şi până la data prinderii acestuia, să se sustragă punerii în executare a măsurii preventive menţionate, persoana urmărită obţinând astfel un folos necuvenit”, au mai transmis anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițistul de frontieră acuzat că a găzduit un urmărit general, lăsat în libertate.
 Vizualizări articol: 2336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Polițistul de frontieră acuzat că a găzduit un urmărit general, lăsat în libertate2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte