Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Compromis

Teii "borduraţi”, soluţia de împăcare a ecologiştilor şi de continuare a modernizării bulevardului George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea uneia dintre cele mai intens circulate artere ale Sucevei, bulevardul George Enescu, se face altfel decât era prevăzut. Mai exact, o mare parte a teilor care urmau să fie tăiaţi, pentru a fi amenajate locurile de parcare atât de necesare acelei zone aglomerate, au rămas în picioare, fiind integraţi în strada care se lărgeşte acum cu câţiva metri. Aceştia nu vor fi chiar pe mijlocul drumului, dar se va circula chiar pe lângă ei şi printre ei, pentru că alături de aceştia sunt amenajate locuri de parcare.

Pentru a fi evitate eventuale accidente, în urma cărora maşinile celor aflaţi în trafic să se izbească în copaci, de jur împrejurul acestora au fost montate borduri înalte, cu rol de protecţie.

Teii "borduraţi” sunt soluţia de împăcare a ecologiştilor şi de continuare a modernizării bulevardului George Enescu, care bat pasul pe loc de ceva vreme, ca urmare a protestelor declanşate de cei care se împotrivesc tăierii acestora.

„În George Enescu lucrările au mers foarte greu pentru că aţi aşteptat de la noi o confirmare cu acei copaci din zona magazinelor. Nu sunt mulţumit de cum arată înconjurarea acelor copaci, pentru asta trebuie să le mulţumim celor care spun că iubesc spaţiile verzi. Din cauza acelor persoane care s-au legat de copaci atunci când am venit să facem tăierea lor nu reuşim să facem lucrarea aşa cum ar fi trebuit şi pierdem foarte multe locuri de parcare, care erau absolut necesare celor din zonă”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, la comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a lucrărilor finanţate din fonduri europene.

Acesta a precizat că, la fel cum unii s-au împotrivit din răsputeri tăierii teilor, deşi proiectul prevede o creştere a spaţiilor verzi, nu o micşorare a acestora, mulţi locuitori din George Enescu au venit cu petiţii, să le fie rezolvată problema locurilor de parcare.

„Să le mulţumească celor care au înţeles că dacă fac scandal se rezolvă anumite lucruri. Noi avem copaci pregătiţi să plantăm acolo, am şi plantat mai mulţi decât au fost tăiaţi, o parte dintre teii existenţi puteau fi mutaţi în faţa maşinilor, iar aşa împăcam toate părţile – cream şi locuri de parcare pentru cei din zonă, asiguram şi protecţia spaţiilor verzi. Dar nu s-a dorit asta. Din cauza acelui scandal apărut degeaba, pentru că erau toate avizele necesare efectuării lucrărilor, nu se mai poate modifica nimic. Acei copaci rămân acolo, îi încercuim cu bordură. Trebuie să lucrăm cu celeritate, să facem proiectul în termenul stabilit, altfel pierdem finanţarea”, a adăugat Harşovschi.

De altfel, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a şi cerut constructorilor să demareze în forţă lucrările pe această stradă, pe care o doreşte şi asfaltată până la finele lunii mai, considerând că s-a pierdut deja mult timp preţios, pe un subiect exagerat de o parte din suceveni, care nici nu locuiesc în acea zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teii "borduraţi”, soluţia de împăcare a ecologiştilor şi de continuare a modernizării bulevardului George Enescu.
 Vizualizări articol: 3295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Teii "borduraţi”, soluţia de împăcare a ecologiştilor şi de continuare a modernizării bulevardului George Enescu3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teii din ..sosea...! trimis de
( 1 apr 2015, 11:45:36
Se poate lua model de la Siret, unde primarul...a " roportionat " spatiile de parcare...cu tei... Asa ca te poti juca...cu tot cu masina de-a ascunselea, printre copacei, iar daca vrei...te poti sui cu tot cu masina..in ei...!
2.   Bataie de joc trimis de
( 2 apr 2015, 09:11:45
Bataie de joc fata de cele mai elementare norme de peisagistica, estetica si optimizare a spatiului inhesuit.
Pai mai nenorocitilor, caci astfel nu va pot spune.... cum puteti sa bordurati niste asa zisi copaci fara sa tineti cont de spatiul dintre ei. Sunt spatii intre doi copaci intre care nu incap doua masini. Cum puteti sa bordurati un copac langa un stalp la o distanta de cativa centimetri? Cum puteti sa spuenti ca faceti un proiect nou dar va agatati de niste relicve nefunctionale si fara valoare.....
Nu era mai bine sa scoateti acele rapciuge de copaci, faceati o lucrare cap coada, dupa care plantati niste copaci frumosi la baza carora puneati un griloaj metalic prin care sa patrunda apa la radacina , iar la final va luati un angajament ca nu veti mai mutila copacii.....

Rusine mai dobitoacelor,,,,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte