Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna viitoare

Colegiul de Artă găzduieşte faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7-9 aprilie, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava este gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, eveniment de amploare la care vor participa peste 200 de elevi, profesori însoţitori şi corepetitori din toată ţara, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, personalităţi muzicale.

Cei mai eminenţi elevi din ţară, 151 la număr, îşi vor da concursul la pian, vioară, corzi grave (chitară, contrabas), instrumente de suflat din lemn, instrumente de suflat din alamă şi percuţie. Calificarea lor la etapa naţională s-a datorat obţinerii punctajului maxim (100) la fazele zonale ale acestei olimpiade.

Potrivit profesorului Johannes Onesciuc, şeful catedrei de pian de la colegiul sucevean, „Sunt cei mai buni copii din ţară, indiferent dacă sunt din clasa a III-a, a V-a sau a VIII-a. Sunt elevi care au ajuns la performanţă printr-o muncă susţinută de-a lungul anilor, de Sisif, prin repetiţii şi exerciţiu. Faptul că Suceava găzduieşte acest concurs, şi nu un alt judeţ, se datorează faptului că am demonstrat că avem condiţii şi îndrumători de calitate”. Acesta a mai menţionat că recitalurile participanţilor vor fi notate de un juriu de specialitate din care fac parte personalităţi ale lumii muzicale. Probele (recitaluri care pot depăşi chiar şi 30 de minute) vor fi susţinute în paralel, în sălile corpului A al unităţii.

Festivitatea de deschidere a competiţiei de nivel naţional va avea loc luni, 6 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Auditorium a Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu”. Gala laureaţilor va avea loc în data de 9 aprilie.

Colegiul a primit deja, în urmă cu o săptămână, vizita inspectorului general de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Adrian Brăescu, care a analizat stadiul pregătirilor.

Pe lângă activităţile specifice competiţiei, elevii participanţi, însoţiţi de profesorii lor, vor avea parte şi de programe de vizită ale obiectivelor istorice şi culturale din municipiul Suceava şi din împrejurimi – Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Cetatea de Scaun a Sucevei etc.

 

Elevii care vor reprezenta judeţul Suceava

În cadrul acestei olimpiade, judeţul Suceava va fi reprezentat de cinci elevi ai Colegiului de Artă.

Este vorba despre Ioan Eusebiu Moisii, din clasa a VIII-a, oboi, îndrumat de profesorul Vasile Bolnavu, elevul Vlăduţ Roba, din clasa a VIII-a, clarinet, coordonat de prof. Ciprian Baicu, elevul Andrei Petrică Stoica, din clasa a VII-a, saxofon, profesor îndrumător Bogdan Constantin, Rareş Atomei, din clasa a VIII-a, trompetă, profesor îndrumător Florin Sumanariu, şi Samuel Duciuc, din clasa a VII-a, chitară, coordonat de prof. Ilie Zugravu.

 

Organizatorii vor să răsplătească participanţii merituoşi

Dat fiind faptul că găzduirea acestui concurs, cunoscut şi sub numele de Olimpiada Mică, este onorifică pentru Colegiul de Artă, organizatorii doresc să recompenseze participanţii merituoşi aşa cum se cuvine. Pentru că Ministerul Educaţiei nu subvenţionează premiile acordate celor mai buni concurenţi, sucevenii şi societăţile din judeţ care doresc să se implice în premierea câştigătorilor pot lua legătura cu cei de la conducerea Colegiului „Ciprian Porumbescu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul de Artă găzduieşte faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul de Artă găzduieşte faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte