Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucurie

Daruri de la olandezi pentru copiii din comuna Fundu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Generozitatea olandezilor a adus din nou bucurie printre copiii din comuna Fundu Moldovei. Prin intermediul Fundaţiei ”Viorica şi Ria”, sponsorii olandezi au reuşit să finalizeze dotarea clasei de informatică de la şcoala din comună cu monitoare. Un demers similar au realizat prietenii olandezi şi la Crucea, unde au instalat 24 de monitoare pentru viitorii mici informaticieni din şcoala locală.

Nu doar şcoala din Fundu Moldovei a beneficiat de sprijin, ci şi copiii care sunt locatarii Centrului de plasament de tip familial ”Visătorii” din comună. Ei au primit recent încălţăminte nouă, prin grija aceloraşi finanţatori olandezi.

De altfel, însuşi centrul de plasament există din 2006, graţie unui parteneriat între Fundaţia Umanitară „Viorica şi Ria” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. În prezent, acesta găzduieşte 32 de copii, de la micuţi de 3 anişori până la studenţi, toţi proveniţi din familii cu probleme. Întemeietorii aşezământului se pot mândri cu faptul că, graţie educaţiei şi îngrijirii din acest centru, unul dintre copiii găzduiţi acolo a reuşit să termine facultatea şi alţi patru sunt în prezent studenţi la cursuri de zi.

Potrivit precizărilor făcute de Florin Tonegari, primarul comunei în perioada de început a relaţiei cu olandezii, această colaborare datează din 2005. ”Este pentru oamenii de la noi, mai ales pentru copii, o prietenie adevărată. Aşa a fost de atunci, de la începutul colaborării, şi a rămas la fel şi după zece ani. Este o relaţie constantă, iar ajutorul concret şi consistent, cel puţin pentru copilaşii de la centru, vine din partea acestor prieteni de câteva ori pe an. De la dotarea claselor cu table de scris moderne până la lucrări de anvelopare şi de refacere a faţadei, toate au fost posibile pentru că nişte oameni deosebiţi au crezut în viitorul acestor copii şi şi-au asumat cumva un fel de rol de îngeri păzitori. Rezultatele se văd”, a precizat Florin Tonegari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri de la olandezi pentru copiii din comuna Fundu Moldovei.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Daruri de la olandezi pentru copiii din comuna Fundu Moldovei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 1 apr 2015, 14:48:24
ALTE ,,RESTAURARI CELEBRE'' LA C-LUNG:
IMOBILUL FOSTEI JUDECATORII C-LUNG.
IMOBILUL DIN C-LEA TRANSILV. NR. 2 -,,RESTAURARE'' CU REPETITIE,MAI EXACT DOUA TENTATIVE DE RESTAURARE,NEFINALIZATE DAR PLATITE.
CIRCA SANITARA NR.1-,,RESTAURATA''PRIN DISPARITIE,TOT CONSTRUCTIE VECHE.
PESTE GARD NUMAI,SPITALUL DE PSIHIATRIE,CU AJUTOR DIN OLANDA,ALTE LUCRARI CU INLOCUIRE DE,,VECHITURI''.
CU MAI MULTI ANI IN URMA,UN TIP DIN OLANDA,SOSIT CU ,,AJUTOARE''PTR SPITALE,PLIMBA O PICTURA PE LEMN CE PAREA O TABLIE DE LA O USA,PE CARE ERA PICTAT UN NUD.
ACEL,,NUD'' SEMANA IZBITOR CU O FOSTA JURISTA DE LA O FABRICA FALIMENTARA DIN GUBERNA SI CAREIA I-A MAI ARS SI ARHIVA.SE PARE CA RESPECTIVA JURISTA STIE SI CUM AU FOST ,,RESTAURATE'' UNELE GARI,CARE S-AU MAI SI,,INGUSTAT''DUPA LUCRARI.
VA URMA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte