Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă a participat la un forum economic în Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă a fost prezent la finalul săptămânii trecute la lucrările Forumului economic internaţional „Tendinţe actuale ale cooperării transfrontaliere ucraineano-române”, care a avut loc la Cernăuţi, în Ucraina. Alături de reprezentanţii autorităţilor judeţene sucevene, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, la întâlnirea de la Cernăuţi au fost prezenţi şi proprietari ai unor firme din mai multe domenii de activitate din Ucraina, cum ar fi turism, industrie alimentară, construcţii sau confecţii. Ilie Niţă a declarat că întâlnirea oamenilor de afaceri din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi a fost organizată la iniţiativa societăţii „Clubului oamenilor de afaceri din Bucovina”, cu sprijinul Consulatului General al României, al Administraţiei Regionale de Stat şi al Consiliului Regional din Cernăuţi.

„Scopul acestui demers este de a discuta probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri români şi ucraineni, în demersul lor comun de a dezvolta relaţii economice şi comerciale la nivel regional”, a spus Ilie Niţă. El a adăugat că printre obiectivele prioritare ale Consiliului Judeţean Suceava, un loc important îl ocupă dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu unităţi administrativ-teritoriale din alte ţări. Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că importanţa relaţiilor externe pentru administraţia judeţeană este dovedită de legăturile bilaterale stabilite deja prin acorduri de înfrăţire între judeţul Suceava şi zece regiuni din străinătate. „După cum se ştie, în Bucovina există o tradiţie a interculturalităţii, demonstrată de istoria locurilor, de viaţa cotidiană a generaţiilor succesive, care de secole convieţuiesc împreună, sub semnul armoniei şi respectului reciproc. Iar realizarea în comun a unor acţiuni cu semnificaţii profunde în istoria comună a popoarelor ucrainean şi român scoate în evidenţă faptul că respectându-se valorile umane, interconfesionale şi culturale s-a putut armoniza permanent dialogul dintre noi, iar proiectele realizate în comun au adus plus valoare tuturor celor cărora le sunt adresate”, a spus Ilie Niţă în cuvântul său adresat participanţilor la forumul economic din Cernăuţi. El a amintit de faptul că un rol important în dezvoltarea unor relaţii de parteneriat între cele două părţi l-a avut protocolul de colaborare încheiat între Regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava în anul 1998, în baza căruia au fost realizate şi sunt dezvoltate în continuare multiple forme de colaborare, reciproc avantajoase pentru toţi locuitorii din cele două zone. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă a participat la un forum economic în Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă a participat la un forum economic în Cernăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte