Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Sanda-Maria Ardeleanu a apreciat activitatea Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a apreciat activitatea Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi. Într-o declaraţie politică citită în Parlamentul României, aceasta a precizat că într-o întâlnire pe care a avut-o recent cu preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, a avut plăcuta surpriză să constate că această instituţie depune eforturi semnificative, de mai mult de 10 ani, pentru revitalizarea şi valorificarea moşternirii culturale româneşti, pentru stimularea creativităţii româneşti prin artă.

„Într-o concepţie integratoare, prin activităţi specifice, păstrând la cel mai înalt nivel identitatea naţională şi culturală autentică românească, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi a desfăşurat o activitate pluridisciplinară, atât în cadrul cultural ucrainean, cât şi al altor culturi europene”, a spus Ardeleanu, care a adăugat că „membrii Centrului Bucovinean de Artă au contribuit la opera de renaştere culturală naţională românească, în rândurile populaţiei mature, ale tineretului român din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei şi Ținutului Herţa”.  Deputatul PNL de Suceava a declarat că Centrul Bucovinean de Artă îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a opt filiale, 15 formaţii folclorice de amatori, Asociaţia meşterilor populari români, care deţine două ateliere (încrustare în lemn şi încondeiat ouă), Studioul de artă plastică, Clubul Media „Meridian”, Organizaţia pentru protecţia mediului „Origini verzi”, Orchestra de muzică populară „Trandafir Bucovinean” şi Ansamblul etnofolcloric „Dor Bucovinean”. De asemenea, Ardeleanu a spus că Centrul din Cernăuţi are acorduri de colaborare şi parteneriat cu organizaţii similare din Suceava, Botoşani, Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Alba-Iulia, dar şi din Republica Moldova, şi a ajuns să semneze un acord de parteneriat cu Asociaţia Mondială pentru Artă Interpretativă.

„Cred că este de datoria noastră să cunoaştem activitatea acestor organisme culturale româneşti, care menţin vie legătura între spaţiile în care trăiesc români, cu atât mai mult acum, în condiţii economice şi socio-politice speciale. Activitatea deosebită a acestui Centru cultural ne demonstrează că există o nevoie a comunităţilor de români de a-şi păstra valorile şi tradiţiile, indiferent unde se află, iar noi avem datoria să susţinem toate aceste iniţiative meritorii”, le-a spus Sanda-Maria Ardeleanu colegilor din Parlament. Ea a mai amintit că în anul 2014, Centrul Bucovinean de Artă a organizat o serie de acţiuni de amploare, printre care Festivalul muzical „Alese perle pentru Mama”, ediţia a VIII-a,  Concursul de creaţie „Mândră floare, Dulce Bucovină”, ediţia a VII-a, Simpozionul internaţional de etnografie şi folclor „Vatra dulce strămoşească”, ediţia a VIII-a, Zilele Culturii tradiţionale româneşti în Regiunea Cernăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu a apreciat activitatea Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu a apreciat activitatea Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte