Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2015 - Anul XX, nr. 75 (5887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activităţi

Unităţile de învăţământ se pregătesc pentru programul „Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit calendarului anului şcolar 2014-2015, săptămâna 6-10 aprilie va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri, elevii fiind implicaţi în activități variate care să le pună în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii.

Şcolile sucevene pun la punct ultimele detalii ale activităţilor care vor fi demarate în doar câteva zile, reprezentanţii unităţilor şcolare propunând elevilor activități sportive, de voluntariat, educație pentru sănătate, stil de viață sănătos, activități de  ecologice, ore de educație rutieră etc.

O centralizare a activităţilor programului săptămânii viitoare, pusă la dispoziţie de inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă, Tatiana Vîntur, relevă faptul că unităţile şcolare au pus accent pe proiectele ample, derulate pe parcursul întregii săptămâni, de mai multe clase ale şcolii.

De exemplu, Liceul Tehnologic ,,Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos propune un proiect pentru conștientizarea importanței cunoașterii istoriei propriei localități, cu ocazia împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară, iar Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei propune elevilor drumeții, plantare de puieți și activități de ecologizare.

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Albă ca Zăpada’’ Vatra Dornei are în program demonstraţii de dresaj, iar Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi urmăreşte formarea în rândul elevilor de deprinderi pentru a duce o viaţă sănătoasă prin alimentaţie corespunzătoare.

Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei vrea să optimizeze procesul de orientare în carieră a elevilor din liceu prin activităţi specifice de tip nonformal, la fel şi Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, unitate care vizează identificarea aptitudinilor şi intereselor pe care le au elevii sau pe care ar trebuie să le dezvolte pentru a se putea orienta profesional.

Activitățile propuse de şcolile din judeţ se vor organiza sub diferite forme, respectiv ateliere de teatru, dans, muzică, competiții organizate la nivelul școlii, dezbateri, vizite în cadrul unor instituţii. Totodată, unităţile au încheiat parteneriate cu alte unități de învățământ, cu diverse organizații neguvernamentale, cu Biblioteca Județeană ,,I.G. Sbiera Suceava, Muzeul Bucovina Suceava, Palatul Copiilor Suceava, cu cluburile sportive școlare, cu instituții culturale și științifice, cu poliția, jandarmeria, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava etc.

Cele mai interesante zece activități desfășurate în cadrul săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” în judeţ vor participa la competiția organizată de Ministerul Educației la nivel național. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile de învăţământ se pregătesc pentru programul „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 1784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Unităţile de învăţământ se pregătesc pentru programul „Şcoala altfel”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de primavară, cu păpădie, arpagic şi tarhon Salata de primavara cu laptuci! Iata o reteta aparent simpla, cunoscuta de toata lumea. Ce-am mai putea inova? Si totusi, exista solutii...Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin... Citeşte