Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Un magazin-bar aflat într-o clădire râvnită de mai mulţi afacerişti a luat foc. Patronul e convins că este victima unei mâini criminale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu foarte puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în clădirea fostei şcoli din satul Mereşti, comuna Vultureşti, în care se afla un magazin-bar deschis de curând, flăcările distrugând mare parte din construcţie şi afectând parte din mobilierul şi marfa din spaţiul comercial. Respectiva clădire pare să fie una cu miză mare în acest sat, în Consiliul Local al comunei existând discuţii şi controverse legate de atribuirea spaţiului pentru deschiderea unei afaceri. De asemenea, clădirea urma să fie folosită ca secţie de votare la alegerile prezidenţiale care vor avea loc luna viitoare.

 

Un incendiu generalizat, stins cu greutate de pompieri

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 3.30 din noapte. La locul incendiului s-au deplasat militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, cu trei autospeciale cu apă, care au primit sprijin şi de la echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vultureşti.

„La sosirea echipajelor, comandantul acestora a constatat că incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul clădirii, cât şi la acoperişul acesteia, existând pericol de propagare la un imobil situat la circa trei metri distanţă”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul abia în jurul orei 7.15. Focul a mistuit planşeul şi acoperişul clădirii, elemente de mobilier, mărfuri şi aparatură electrocasnică.

Din ancheta preliminară a pompierilor a rezultat că focul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect.

 

“Am deschis magazinul de o lună de zile, am venit cu preţuri mici şi cred că cineva din concurenţă nu a acceptat acest lucru”

Cezar Iulius Văduva, proprietarul magazinului, era foarte revoltat în cursul zilei de ieri şi acuza anchetatorii că nu îşi dau interesul pentru a stabili adevărata cauză a incendiului:

“Am deschis magazinul de o lună de zile, am venit cu preţuri mici şi cred că cineva din concurenţă nu a acceptat acest lucru. Sunt martori care confirmă că au auzit o bubuitură, iar apoi o maşină a demarat în trombă. E cel mai simplu să dai cauza incendiului scurtcircuit electric şi să nu ai bătăi de cap”, a acuzat Văduva.

El a indicat şi cine ar putea sta în spatele acestei incendieri, însă ancheta de până acum nu confirmă în nici un fel spusele sale. Afaceristul crede că incendiul violent a fost provocat după aruncarea unui recipient cu combustibil în interiorul clădirii.

 

Scandal şi acuzaţii legate de atribuirea acestui spaţiu 

Cert în acest caz este că deschiderea acestui magazin-bar a stârnit nemulţumiri,existând mai multe persoane care au vrut să închirieze spaţiul.

Acest conflict al unor afacerişti din zonă a fost confirmat şi de primarul comunei Vultureşti, Mihai Grădinariu.

„Această fostă şcoală era o clădire părăsită, iar Cezar Iulius Văduva a închiriat 23 de mp din suprafaţa de 100 mp, făcând mai multe îmbunătăţiri la tot spaţiul. Am auzit apoi că voiau şi alţii acest spaţiu, au fost scandaluri şi reclamaţii şi urma să rediscutăm problema în Consiliul Local. Acum că a ars aproape totul nu mai este mare lucru de discutat”.

El a mai spus că în urma incendiului a rămas fără soluţii pentru amenajarea unei secţii de votare în satul Mereşti.

De precizat că în localitate se ştie că Cezar Iulius Văduva este un apropiat al fiului primarului.

Văduva a precizat că în urma incendiului, marfă în valoare de 20.000 de lei a fost compromisă, de asemenea fiind distrus un frigider, canapele, scaune, un aparat de cafea, o plasmă şi un tonomat de muzică.

„Pagubele sunt de aproape 15.000 de euro, doar din ce am investit eu, fără pagubele de la clădire”, a mai spus păgubitul.

 

Anchetatorii reconfirmă cauza incendiului şi după reluarea cercetării la faţa locului

În urma reclamaţiei depuse ieri de proprietarul magazinului şi a contestării cauzei probabile de izbucnire a incendiului, o echipă de cercetare de la pompieri şi poliţie a reluat ancheta de la faţa locului. Anchetatorii au căutat indicii printre mormanele de bunuri arse şi au reconfirmat ieri că nu există indicii care să susţină varianta unei acţiuni intenţionate.

Focul ar fi pornit dintr-un hol al clădării, unde se afla panoul electric, susţin surse din rândul anchetatorilor. Administratorul are însă dreptul însă să conteste concluziile anchetei, mai ales dacă va prezenta elemente noi care să trezească suspiciuni.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un magazin-bar aflat într-o clădire râvnită de mai mulţi afacerişti a luat foc. Patronul e convins că este victima unei mâini criminale.
 Vizualizări articol: 2814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un magazin-bar aflat într-o clădire râvnită de mai mulţi afacerişti a luat foc. Patronul e convins că este victima unei mâini criminale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte