Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie veterinari

Toţi câinii din judeţul Suceava trebuie microcipaţi până la finele anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) Suceava a anunţat că până la 31 decembrie 2014 toţi câinii din judeţ trebuie să fie identificaţi prin microcipare, în cazul patrupedelor cu stăpân obligaţia revenind proprietarilor, în timp ce în cazul maidanezilor de acest aspect trebuie să se ocupe Consiliile Locale.

Doctorul Petrea Dulgheru, preşedintele CMV Suceava, a subliniat că toţi proprietarii de câini, persoane fizice şi juridice, au obligaţia identificării acestora prin microcipare. În urma acestei acţiuni toţi câinii vor fi identificaţi într-un Registru naţional al câinilor cu stăpân, astfel că eventuale cazuri de atac al patrupedelor vor putea duce foarte facil la identificarea deţinătorilor.

„După data de 31 decembrie 2014, este interzisă deţinerea câinilor nemicrocipaţi şi neidentificaţi, conform Legii 258 din 26 septembrie 2013, articolul 8, punctul 4, şi a ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor numărul 1 din 7 ianuarie 2013, articolul 4, punctul 1, litera b”, a explicat Petrea Dulgheru.

Medicii veterinari de liberă practică din fiecare localitate vor efectua în paralel şi vaccinarea antirabică a câinilor microcipaţi.

„În mediul rural, câinii microcipaţi vor beneficia de vaccinare antirabică gratuită”, a mai spus doctorul Dulgheru.

Conform prevederilor legale, nemicrociparea şi nevaccinarea antirabică se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Veterinarii au precizat că în judeţ ar trebui microcipaţi şi vaccinaţi cel puţin 100.000 de câini. 

În baza noilor prevederi legale, de la începutul anului viitor toţi câinii fără stăpân ar trebui să se afle în adăposturi, unde să fie microcipaţi, iar nici unul să nu se mai găsească pe stradă.

Proprietarii de câini sunt rugaţi să ia legătura cu medicii veterinari, pentru informaţii suplimentare legate de operaţiunile de identificare şi vaccinare şi de costurile acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi câinii din judeţul Suceava trebuie microcipaţi până la finele anului.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toţi câinii din judeţul Suceava trebuie microcipaţi până la finele anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte