Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mici afaceri

„Tranzacţii” pe Facebook cu locuri în cămin, între studenţi ai Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după ce şi-au luat în primire locurile de cămin, câţiva studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) le-au şi scos la vânzare. Vânzarea, cumpărarea sau schimbul locurilor din căminele Universităţii se negociază pe Facebook. Este cea mai la îndemână formă de a face rost de un cumpărător, cu doar câteva click-uri putându-se găsi anunţuri ale studenţilor cu spirit întreprinzător.

600 de lei este preţul cerut ieri de un student al USV pentru un loc în căminul C2, acesta postând anunţul de vânzare pe grupul „Anunţuri Suceava”, de pe Facebook. „Ofer loc în cămin C2 cu baie proprie. Foarte bine întreţinut” sună oferta tânărului.

Pe „Campus USV”, grupul de pe Facebook al studenţilor instituţiei, sunt mai multe anunţuri de acest gen, cu toate că la acest grup au acces şi profesori ai Universităţii.

„Cumpăr loc în c4, c3, c2”, „Vinde cineva locul din c4???”, „Nu stiţi pe cineva care are loc în C2 şi care ar vrea să renunţe şi să cedeze locul? Vă rog anunţaţi-mă! Mulţumesc anticipat!” sunt doar câteva dintre anunţurile postate pe „Campus USV”, multe dintre ele la finele lunii septembrie.

Din „mica înţelegere” are de câştigat atât cumpărătorul, care va plăti o sumă considerabilă la început, dar care îşi va recupera investiţia pe parcurs, cât şi „vânzătorul”, studentul norocos care a prins cazare în campus, dar care renuţă la locul în cămin. Cu adevărat o „bursă a căminelor” există în marile centre universitare unde un loc de cazare se tranzacţionează cu sute de euro.

Pe lângă vindere şi cumpărare, o practică şi mai frecventă este schimbul de locuri din campus, chestiune tolerată de Universitate, schimbul de locuri trebuind avizat de reprezentanţii serviciului social.

 

Verificări din partea USV

Cu toate că este o practică periferică la Universitatea din Suceava, vânzarea sau cumpărarea locurilor de campus este o faptă ce i-ar putea costa scump pe tinerii dornici să facă o mică afacere.

Reprezentanţii Universităţii spun că este imposibilă tranzacţionarea locurilor de cămin, dat fiind faptul că se facverificări în care se confruntă listele cu studenţii care au primit cazare şi cei care stau în cămin.

„Dacă un student renunţă la locul de la cămin, acesta trebuie să anunţe conducerea facultăţii, de cazare urmând să beneficieze studenţii aflaţi pe listele de aşteptare”, a explicat Ştefan Purici, prorector al Universităţii Suceava, acesta menţionând că nu studenţii sunt cei care decidcine vine pe locul lor din cămin.

 

Deşi dispun de o serie de alternative de cazare, locurile în căminele USV sunt preferate de studenţi în primul rând pentru că sunt în campusul universitar, deci nu au de străbătut distanţe mari până la sălile de curs. În al doilea rând, din punct de vedere financiar sunt ceva mai avantajoase decât celelalte alternative de cazare.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare cinci cămine studenţeşti, cu un număr total de peste 1.000 de locuri. Studenţii plătesc taxe de cazare cuprinse între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi a internetului.

Căminul 1, pentru fete, este amenajat cu camere de câte patru locuri şi grup sanitar comun. Căminul 2, pentru băieţi, dispune de camere cu trei sau patru paturi, grup sanitar propriu şi duşuri separate la fiecare apartament. Căminul 3, mixt, are amenajate camere cu două locuri şi grup sanitar propriu. Căminul 4, mixt, are camere cu două sau trei paturi, grup sanitar propriu, acesta fiind cel mai modern cămin al USV. Căminul din corpul N a fost deschis din această toamnă, are 21 de camere a câte două locuri şi găzduieşte studenţi internaţionali care vin la Suceava cu burse Erasmus

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tranzacţii” pe Facebook cu locuri în cămin, între studenţi ai Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 3864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
„Tranzacţii” pe Facebook cu locuri în cămin, între studenţi ai Universităţii din Suceava3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte