Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

La Suceava a fost organizat pentru prima dată evenimentul „Asociaţi în afaceri. Experţii alături de dumneavoastră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de oameni de afaceri suceveni, dar şi din judeţe învecinate au participat ieri, la Suceava, la evenimentul „Asociaţi în afaceri. Experţii alături de dumneavoastră”, organizat de compania The Associates. Evenimentul de ieri de la Suceava le-a dat posibilitatea oamenilor de afaceri suceveni să participe la două sesiuni de dezbateri la care au fost prezenţi specialişti din domeniile finanţării, fiscalităţii şi al consultanţei. Mădălina Athanasiu, partener în cadrul companiei The Associates, ne-a declarat că  “Asociaţi în afaceri” este un eveniment destinat companiilor de nivel mediu, cu o cifră de afaceri cuprinsă între un milion şi cinci milioane de euro. Ea a explicat că în prima sesiune a evenimentului au fost dezbătute teme de finanţare prin produse bancare personalizate pe nevoile întreprinderilor mici şi mijlocii, dublate de garanţile oferite de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri prin acordarea de linii de credit garantate de către stat, precum şi teme legate de investiţii inteligente în produse cu randament garantat. În cadrul acestei prime sesiuni vorbitorii au fost din partea Raiffeisen Bank, partenerul principal al evenimentului, dar şi din partea FNGCIMM şi Erste Asset Management. De asemenea, a doua sesiune a evenimentului de la Suceava a fost dedicată consultanţei fiscale, financiare şi de management. În cadrul discuţiilor, oamenii de afaceri suceveni au avut astfel posibilitatea să participe la dezbateri concrete, pe studii de caz legate de finanţarea consultanţei în afaceri printr-un program dedicat IMM-urilor iniţiat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Un alt subiect prezentat de specialiştii Price Waterhouse Coopers a fost legat de provocările sistemului fiscal actual.

Evenimentul de ieri a fost organizat cu sprijinul Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Suceava şi al patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri Suceava. Prima ediţie organizată la Suceava a evenimentului „Asociaţi în afaceri” a fost moderat de Dan Apostol, jurnalist cu o experienţă de peste 20 de ani în media de afaceri.

Legat de evenimentul de ieri de la Suceava, Dan Apostol ne-a declarat că o astfel de conferinţă le dă posibilitatea oamenilor de afaceri să cunoască soluţiile de finanţare şi de investiţii propuse de companiile partenere. „În primul rând am convingerea că cei care participă aici în mod voluntar caută să găsească soluţiile de care au nevoie pentru menţinerea firmelor în piaţă, pentru că trăim o perioadă dificilă cu foarte multe confruntări. Iar la o astfel de conferinţă, participanţii au şansa să-şi întâlnească colegii din mediul de afaceri, dar şi să cunoască soluţiile ce li se propun”, a spus Dan Apostol.

La rândul său, directorul Grup Retail al Raiffeisen Bank, Dan Jităreanu, ne-a declarat că această bancă le-a prezentat oamenilor de afaceri suceveni soluţiile de finanţare pentru IMM-uri, atât creditele pentru capital de lucru, dar şi pentru investiţii.

„De asemenea, dezvoltăm în continuare relaţii cu parteneri europeni şi avem pe fonduri europene câteva zone de finanţare extrem de interesante, ca garanţii şi costuri. Raiffeisen Bank vine şi cu soluţii în zona de capital de lucru, şi pentru investiţii, pentru că din păcateinvestiţiile în zona noastră nu sunt foarte dezvoltate. Şi nu în ultimul rând, trebuie spus că suntem deschişi la tot ce înseamnă propuneri din partea IMM-urilor”, a spus Dan Jităreanu.

Nu în ultimul rând, directorul de vânzări al Erste Asset Management, Mihnea Bărbulescu, s-a declarat încântat de calitatea discuţiilor cu oamenii de afaceri suceveni. El a explicat că Erste Asset Management este divizia de investiţii aferentă grupului BCR din România.

„Noi suntem cei cărora, în momentul în care o persoană doreşte să investească în altceva decât depozitele bancare, prin intermediul colegilor de la BCR, le sunt transferaţi banii în administrare”, a spus Mihnea Bărbulescu. El a adăugat că această copanie are la nivel naţional 130.000 de investitori, din care aproximativ 4.000 sunt din judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava a fost organizat pentru prima dată evenimentul „Asociaţi în afaceri. Experţii alături de dumneavoastră”.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Suceava a fost organizat pentru prima dată evenimentul „Asociaţi în afaceri. Experţii alături de dumneavoastră”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte