Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După toxiinfecțiile alimentare

Bucătăreasa de la cantina Universității, amendată de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta derulată la cantina Universității Suceava de inspectorii sanitari, după ce două persoane care au servit masa acolo săptămâna trecută, mamă și fiică, s-au îmbolnăvit, fiind diagnosticate cu toxiinfecție alimentară și internate în spital, s-a lăsat cu sancțiuni.

Responsabilii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava care au descins la cantină la scurt timp de la incident au găsit-o vinovată de situația creată pe una dintre bucătărese, care a fost amendată cu 800 de lei. Femeia a fost acuzată că nu a respectat regulile de igienă personală, cu alte cuvinte nu s-a spălat pe mâini, și nici nu a păstrat curățenia la locul de muncă, suprafețele sale de lucru fiind murdare. În acest context, stafilococul auriu, microbul rezistent la antibiotice care a provocat îmbolnăvirile și care a fost găsit în mâncare, pe diferite obiecte din blocul alimentar, dar și pe mâinile bucătăresei sancționate, a fost mai ușor de transmis, au considerat inspectorii sanitari.

Între timp, la cantina Universității au fost întreprinse acțiuni de dezinfecție, iar personalul a fost reinstruit cu privire la normele de igienă. Pe de altă parte, ieri, inspectorii sanitari s-au deplasat la producătorul de lactate care a furnizat Universității laptele cu care a fost preparat piureul de cartofi și cașcavalul pentru șnițelul de pui, existând bănuiala că aceste alimente erau deja contaminate la momentul la care au fost livrate. Dacă germenele care le-a băgat în spital pe studentă și mama ei va fi găsit în același lot de produse, inspectorii sanitari vor avea dovada că sursa infecției este producătorul și nu cantina. Chiar și așa, bucătăresei i se poate reproșa că prin modul în care a înțeles să-și facă treaba a favorizat apariția îmbolnăvirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătăreasa de la cantina Universității, amendată de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 2913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Bucătăreasa de la cantina Universității, amendată de inspectorii sanitari1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte