Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nebunie totală

Consiliul Local Rădăuţi, dizolvat de instanțele de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La numai câteva zile după ce PSD şi-a format majoritate în Consiliul Local Rădăuţi, instanţele de judecată au dat ieri un verdict năucitor. Tribunalul Suceava, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a admis cererea Prefecturii Suceava privind  dizolvarea de drept a Consiliului Local. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava, iar dacă va fi menţinută şi aici atunci rădăuţenii vor trebui să se prezinte la urne pentru a alege alţi consilieri locali. Reamintim că Prefectura judeţului Suceava a cerut Tribunalului Suceava - secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data de 13 iunie 2014, să se pronunţe cu privire la dizolvarea de drept a Consiliului Local al municipiului Rădăuţi. Potrivit documentelor depuse la instanţa de judecată, deliberativul local nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv în perioada 1 aprilie - 30 mai 2014, deşi a fost convocat conform prevederilor legale, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii administraţiei locale 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare. Mai exact, Consiliul Local Rădăuţi a fost convocat în şedinţe ordinare prin dispoziţie de primar în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu au avut loc deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfășoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.

„În consecinţă, neasigurarea cvorumului prevăzut de lege de către consilierii locali în funcţie la nici o şedinţă timp de două luni consecutiv, deşi au fost convocaţi cu respectarea prevederilor legale, echivalează cu neîntrunirea Consiliului Local, fiind incidente prevederile articolului 55, alineat 1, litera a referitoare la dizolvarea de drept a Consiliului Local. Prin neîntrunirea timp de două luni consecutiv considerăm că se afectează interesul legitim public al comunităţii locale”, se spune în sesizarea făcută de Prefectură.

După arestarea primarului Aurel Olărean, Consiliul Local Rădăuţi s-a întrunit şi în urma votului a fost schimbat viceprimarul Dumitru Ciobotariu cu Tiberiu Maerean. Practic, în lipsa edilului ales la scrutinul din 2012, Primăria Rădăuţi este condusă de viceprimar, iar o eventuală dizolvare a Consiliului Local Rădăuţi ar însemna o adevărată lovitură de ciocan. Culmea ironiei ar fi ca instanţele de judecată să-l elibereze pe Aurel Olărean, iar în lipsa unui Consiliu Local acesta să conducă instituţia direct, prin dispoziţii de primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local Rădăuţi, dizolvat de instanțele de judecată.
 Vizualizări articol: 3222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Local Rădăuţi, dizolvat de instanțele de judecată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos traseistii ! trimis de
(11 oct 2014, 08:56:40
Toti traseistii ar trebui sa-si piarda mandatele si sa iasa din politica definitiv !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte